Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Podle Stirlinga Mosse je Button budoucí šampion

Podle Stirlinga Mosse je Button budoucí šampion

Nebude to však příští rok.

Jenson Button je podle živoucí legendy F1 Stirlinga Mosse dost dobrý na to, aby se v budoucnosti stal Mistrem světa formule 1. K tomu, aby se tak mohlo stát již v sezóně 2005, by však potřeboval technickou převahu nad Michaelem Schumacherem a Ferrari.
 
Buton letos absolvoval svou doposud nejlepší sezónu ve formuli 1. Eso stáje British American Racing již vyspělo a nedělá zbytečné chyby. Jenson má bezesporu i talent, bez kterého si lze šampiona představit jen těžko. Dokáže však Button vše proměnit v titul již v nadcházející sezóně? Podle Mosse si bude Angličan muset ještě počkat.
 
Jensonovi se dostávalo nemalé pozornosti, konec konců je to Angličan a dařilo se mu velmi dobře. Myslím si, že z krátkodobého pohledu je naší jedinou nadějí na zisk titulu. Bude si však muset ještě chvíli počkat.
 
Za nějaký čas však bude natolik dobrý, aby to dokázal. Není to zas tak vzdálený cíl. K tomu, aby to dokázal však potřebuje dobré auto, takové jako má například Michael Schumacher. Nemůžeme čekat, že BAR v tuto chvíli takovým vozem disponuje.
 
Moss si rovněž myslí, že rostoucí zájem veřejnosti o Buttona, díky němuž získal i ocenění Autosportu Mezinárodní jezdec roku, Jensonovi pomůže. Zájem veřejnosti jej však těžko učiní lepším jezdcem.
 
Veřejnost bohužel není tím, kdo řídí vůz. Jsou to sice dobří lidé, ale nejsou s Vámi ve voze a netisknou plynový pedál, když to právě potřebujete.
 
Pokud budeme mít národního hrdinu, pak to bude skvělé pro sport. Potřebujeme jméno, které nám umožní strhnout pozornost. Jenson je dobrý příklad.
 
Mossovi se příliš nelíbil způsob, jakým se Button postavil k plánovanému přestupu do Williamsu. Jenson se prý mohl chovat k šéfovi BAR Davidovi Richardsovi mnohem slušněji a to zejména s ohledem na to, že to byl právě Richards, kdo prokázal velkou odvahu, když v roce 2002 sáhl po Buttonovi, který byl tehdy odejit z Renaultu.
 
Nelíbí se mi způsob, jak se choval k Davidovi – bylo to velmi, velmi nefér. Překvapilo mne to, protože mám Jensona rád. Je to skvělý chlapec. Podle mého mu někdo špatně poradil. Myslím si, že toho pro něj David udělal skutečně hodně a to ve chvíli, kdy byl dole. Právě proto to nebylo správné.