Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumi získá podle Mosse další titul

Schumi získá podle Mosse další titul

Fangio a Senna však byli lepší jezdci.

Stirling Moss byl skvělým jezdcem, který však nikdy nedosáhl na titul Mistra věta formule 1. Stájový kolega legendárního Juana Manuela Fangio z poloviny padesátých let prohlásil, že se Michael Schumacher stane v roce 2005 opět Mistrem světa. Němec je sice podle Angličana porazitelný, ale Ferrari nikoliv.
 
Ferrari letos dokázalo vyhrát patnáct Grand Prix z osmnácti a Schumacher dojel do cíle třináctkrát první.
 
Od příští sezóny dochází k zásadní změně některých technických nařízení. Nově tak budou muset například pneumatiky vydržet celý závod a motory dokonce celé dva závodní víkendy. Vyzyvatelé Ferrari mohou zatím jen doufat, že jim to přinese příležitost zlomit nadvládu maranellských. Podle Mosse se tak však nestane.
 
"Nemyslím si, že by mělo dojít ke změně. Alespoň ne v krátkodobém horizontu. Můžeme jen doufat v nástup BAR a Jensona nebo Renaultu. Ferrari je ale velmi dobré a má skvělý tým v čele se skvělým jezdcem."
 
Moss říká, že sedminásobný šampión formule 1 se nemůže srovnávat s pětinásobným Mistrem světa F1 Fangiem. Rozdíly v technickém vybavení však velmi ztěžují jakékoliv srovnání.
 
"Nemyslím si, že je Michael tak dobrý jako Fangio nebo Senna. Je však velmi obtížné tyto jezdce srovnávat. Nemyslím si, že by Michael dělal tolik chyb jako dnes, kdyby závodil v našich časech," prohlásil Moss.
 
"Dělá skutečně mnoho chyb, ale vůbec to nevadí, takže není důvod, aby je přestal dělat. Podle mého je férové jej za jeho chyby kritizovat."