Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rodina Schumacherových promluvila o Michaelově stavu

Rodina Schumacherových promluvila o Michaelově stavu

Je s nimi a zároveň jim moc schází.

V recenzích nového dokumentárního filmu nazvaného prostě "Schumacher" nacházíme citace jeho manželky Corinny a syna Micka, kteří poprvé od nehody sedminásobného šampiona v prosinci 2013 trochu otevřeněji mluvili o jeho zdravotním stavu. Pořád neznáme diagnózu a detaily, ale z řečeného vyplývá, že Michael Schumacher nejspíš není schopen komunikovat, ale rodina se snaží komunikovat s ním.

"Michael mi chybí každý den," řekne Corinna ve filmu. "A nejen já. Chybí dětem, celé rodině, svému otci a všem kolem něj. Michael všem chybí, ale zároveň je Michael s námi. Jiný, ale s námi. To nám dává sílu. Jsme spolu, žijeme spolu v našem domě, pokračujeme v terapii. Děláme pro něj všechno. Vše pro jeho pohodlí a vše pro to, aby stále cítil, že je součástí rodiny. Nezáleží na tom, co bude dál, my v tom budeme pokračovat."

Corinna dále podotkla, že Michael vždycky chránil soukromí své rodiny, takže je pouze přirozené, že teď dělá jeho rodina totéž pro něj.

"Od té nehody už nemůžeme mnohé vzácné momenty prožívat spolu, jak to vidím dělat jiné rodiče s jejich dětmi," říká Mick Schumacher. "Není to fér. Teď bychom si s otcem perfektně rozuměli a měli bychom hodně o čem mluvit, protože bychom mluvili společným jazykem. Jazykem motorsportu. Často myslím na to, jaké by to bylo. A bylo by to perfektní. Dal bych za to všechno."

Mick se už projel v nejednom tátově voze. Měly by spolu o čem mluvit. Foto: Haas

Zdroj: RaceFans, Schumacher, úvodní foto: