Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Schumacherův stav zůstává tajemstvím

Schumacherův stav zůstává tajemstvím

Právník vysvětlil důvody.

V kalendáři byl 29. prosinec 2013, když fanoušky Michaela Schumachera zarmoutila zpráva o jeho vážné nehodě při lyžování v Alpách. Rodina se nechtěla dělit o informace o jeho aktuálním zdravotním stavu, čemuž tehdy téměř všichni rozuměli. Zákaz mluvit o jeho zdravotním stavu však pokračuje a respektují jej i závodníkovi přátelé, kteří ho chodí navštěvovat, včetně bývalého šéfa Ferrari a prezidenta FIA, Jeana Todta.

Ano, vím (o jeho zdravotním stavu), ale já nejsem ten, kdo by vám o něm mohl říct. To rozhodnutí by musela učinit jeho rodina,“ řekl Schumacherův bývalý kolega u Ferrari, Felipe Massa.

Po deseti letech však už fanoušci moc nechápou, proč Schuamcherova manželka dělá tajnosti. Rodina však žádné oznámení nechystá a Schumacherův právník nám do toho alespoň vnáší logiku.

Celé je to o ochraně soukromí,“ řekl Felix Damm v rozhovoru pro Legal Tribune Online. „Samozřejmě jsme o tom hodně mluvili. Uvažovali jsme, jestli bude dobré podělit se o detaily z jeho zdravotního stavu. Problémem je, že tím by to určitě neskončilo. Buď bychom neustále sami dělali aktualizační oznámení, nebo by se chodila média neustále ptát, jak je na tom právě v této chvíli, ať už po měsíci, dvou, tří, nebo rok od poslední zprávy o jeho stavu. A pokud bychom to pak chtěli zastavit, už bychom narazili na argument o dobrovolném sdělení informací o sobě.

Jinými slovy, nejjednodušší obranou před příliš dotěrnými novináři z nejbulvárnějších plátků je vůbec neotevírat Pandořinu skříňku a ponechat Schumacherovým právo na soukromí nezpochybnitelně v plném rozsahu. Dobrovolně se podělit o něco, by v někoho očích udělalo z celého zdravotního stavu Michaela Schumachera věc veřejnou.

Schumacherův stav zůstane tajemstvím i 10 let po nehodě. Foto: Mercedes

Zdroj: Legal Tribune Online, úvodní foto: Ferrari