Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bezohledný Schumacher měl blbé nápady

Bezohledný Schumacher měl blbé nápady

Heidfeld šlápl do vosího hnízda

Jako muže dvou tváří poznal Nick Heidfeld Michaela Schumachera. Podle něj byl sedminásobný mistr světa mimo auto přátelským chlapíkem s dobrým srdcem a vzornou hlavou rodiny. V kokpitu se ovšem z doktora Jekylla stal pan Hyde.

Na trati to byl úplně jiný člověk: bezohledný, extrémně agresivní a mnohdy se chovající vyloženě nefér,“ vyprávěl Heidfeld o svém krajanovi v podcastu Beyond the Grid. „Občas provedl opravdu blbé věci, který byly naprosto nepřijatelné.

Poslední věta se nicméně dá vztáhnout i na jejího autora. Na Heidfeldovu hlavu se totiž snesla smršť kritiky. Převažovalo především odsouzení toho, že napadá někoho, kdo se nemůže bránit. Nechyběly ani hlasy, že si zde léči určité komplexy jezdec, který sice přišel do formule 1 jako veliký talent, ale nedokázal vyhrát ani jednu velkou cenu. 

Oba sokové na tiskovce v Monze 2006. Byla asi opravdu vzrušující, když mezi nimi sedící Kimi si zdřímnul... Foto: archiv

Podstatně menší skupina diskutérů, která si udržela chladnou hlavu, poukazovala na fakt, že Schumi si v závodech skutečně nepočínal právě v rukavičkách. Příkladů bychom našli spoustu. Jen namátkou: podivná kolize v Damonem Hillem v Adelaide 1994, která mu otevřela cestu k prvnímu titulu. Slavný „odstřel“ Jacquese Villeneuvea o tři roky později v Jerezu, po němž byl Němec vyloučen ze šampionátu. Nebo úmyslné zablokování dráhy v kvalifikaci v Monte Carlu 2006.

Zdroj: FORMULE.cz