Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Heidfeld viní Schumachera za kolizi

Heidfeld viní Schumachera za kolizi

Ten si myslí, že nikdo není vinen.

Třináct kol před cílem Grand Prix Austrálie spolu kolidovali jezdec Ferrari Michael Schumacher a Williamsu Nick Heidfeld. Schumacher chvíli před tím vyjel z boxů, ve třetí zatáčce pak Heidfeld na vnitřku musel na trávu, kde vůz neubrzdil a narazil do Schumachera.

Heidfeld odstoupil hned, Schumacher se nechal na dráhu vytlačit komisaři, ale vůz byl poškozený a obhájce titulu vzápětí odstoupil.

Zatímco Heidfeld svaluje vinu na Schumachera, ten tvrdí, že jsou oba bez viny.

"Myslím, že to byl z mé strany dobrý manévr, Michael měl samozřejmě pomalejší výjezd z první šikany, protože vyjel z boxů a neměl ideální stopu," vysvětloval Heidfeld. "Dostal jsem se vedle něj a mohl jsem jej předjet na brzdy, ale nenechal mi místo, vytlačil mě na trávu, kde se samozřejmě nedá kloudně brzdit."

M. Schumacher však s tímto pohledem na situaci nesouhlasí.

"Viděl jsem jej za sebou, když jsem vyjel z boxů, dal jsem jasně najevo, že si budu bránit svou pozici," řekl Michael Schumacher. "V jednu chvíli jsem jej ztratil ze zrcátek, vjel jsem do zatáčky a v tom ucítil náraz.

Viděl jsem to na videu, byl na trávě a auto neměl pod kontrolou. Nemohu jej obviňovat za to, že se mě pokusil předjet, moje auto však již bylo poškozené a nemělo smysl pokračovat.

Co se dá na to říct? V takových situacích se sejde mnoho různých názorů, ten můj je, že nikdo není vinen," dodal Schumacher.

Poslední Schumacherovo odstoupení se datuje k loňské Grand Prix Monaka, kde Schumacher odstoupil po kolizi taktéž s vozem stáje Williams, tenkrát s Montoyou za volantem.

Hlasujte v naší anketě vpravo dole o tom, co si o kolizi myslíte.