Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher prý manipuloval se svými kolegy

Schumacher prý manipuloval se svými kolegy

Jordanovi ale už selhává paměť

Po Berniem Ecclestoneovi je tu další expert, který za nejlepšího jezdce F1 všech dob považuje Alaina Prosta. V internetovém magazínu Off The Ball se takto vyjádřil Eddie Jordan, někdejší šéf stejnojmenné stáje a jedna z nejsvéráznějších postav v padoku formule 1.

Zajímavé není ani tak to, proč si vybral právě francouzského čtyřnásobného mistra světa (přičemž stejně jako Mr. E tvrdí, že při troše štěstí mohl mít titulů daleko více), jako to, proč se nerozhodl pro Michaela Schumachera.

Při četbě následujících řádků je však třeba vzít v úvahu, že Jordan byl Schumiho prvním zaměstnavatelem ve F1 a že se nerozešli právě v dobrém. Také mu zjevně už selhává paměť. Schumacherovi a Barrichellovi tak přisoudil aféru s hláškou závodního inženýra Roba Smedleyho: Je rychlejší než ty, potvrď, že jsi dobře rozuměl. Ve skutečnosti tato slova padla až v roce 2010 při Velké ceně Německa na Hockenheimringu, kdy měl Felipe Massa uvolnit cestu Fernandu Alonsovi. 

V dnešním hyperkorektním světě F1 už by asi pro Eddieho Jordana nebylo místo. Foto: archiv

Michael měl určitě největší talent. O tom nemůže být pochyb. Jenže v každé smlouvě, kterou podepsali Eddie Irvine nebo Rubens Barrichello, byla pasáž o tom, že uznávají jeho prioritu,“ vysvětlil svůj názor Jordan. „Takže se pod to, že byl nejlepším pilotem, nemůžu podepsat. Manipuloval totiž s ostatními.“ Připomněl v této souvislosti zejména ostudu při dojezdu Velké ceny Rakouska 2002 a následný komediální výstup na pódiu.

„Profesor“ Prost je naopak podle Jordana stále oním milým a přátelským chlapíkem jako v časech své největší slávy. „Bylo mu srdečně jedno, kdo byl jeho kolegou. Vždy se choval jako dokonalý týmový hráč,“ vyzvedl jeho údajné přednosti. Ayrton Senna se asi obrací v hrobě...

Zdroj: FORMULE.cz