Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Vypadni z mé garáže!

Vypadni z mé garáže!

Jordan se se Schumacherem nemazal

Když se teď všude mluvilo a psalo o Michaelu Schumacherovi, tak ani Eddie Jordan nezůstal potichu, ačkoli legendární jezdec za jeho stáj odjel pouze jediný závod. Irský šéf týmu se tehdy asi více těšil ze sponzorských peněz než z výkonu jemu neznámého Němce.

Tato historka je z roku 1998 a z víkendu Velké ceny Belgie, která utkvěla v paměti fanoušků hlavně díky Schumacherově kolizi s Davidem Coulthardem. Schumacher si to pak chtěl s jezdcem McLarenu vysvětlit ručně, ale nebylo mu to umožněno. Toto je známá historie, ale moc se neví o tom, že Schumacher pak ještě zašel i na nepříjemný rozhovor s Jordanem.

Za tento tým tehdy totiž závodil jeho bratr Ralf a ten mohl díky problémům a vypadnutí favoritů závod senzačně vyhrát, kdyby mu Jordan nezakázal předjet kolegu Damona Hilla, se kterým mimochodem Michael také vůbec nevycházel.

"Damon by jinak nikdy nevyhrál. Jenže (Ralf Schumacher) věděl, že bych ho nenechal předjet, dal jsem mu to jasně najevo. A pak za mnou přišel Michael a byl rozzlobený, protože závod nevyhrál on a pak ani Ralf," líčí Jordan.

"Řekl jsem mu: Tak podívej, Ralf za mě závodí, ale tebe jsem už dlouho neviděl. Naposledy, když jsi zdrhal do Benettonu a myslel sis při tom, jak si chytrý, ale já jsem dostal tvoje prachy! A teď vypadni z mé garáže!" On na to: "Zapomeň, že můj bratr za tebe bude příští rok závodit."

A já: "Dám ti malou radu. Existuje taková věc, říká se tomu smlouva. Ralf má se mnou smlouvu na další sezonu. Je tam klauzule o možnosti vykoupit se. Tak pokud chceš, tak mi dej peníze a vezmi si bráchu."

Trvalo jen pár týdnů, než Ralf Schumacher oznámil přestup do Williamsu.