Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jordan: Angažování Schumachera bylo otázkou peněz

Jordan: Angažování Schumachera bylo otázkou peněz

Platit za angažmá prý ještě neznamená nemít talent.

Zdá se, že se po odchodu Eddieho Jordana z pozice šéfa a vlastníka týmu můžeme dočkat zajímavých prohlášení. Ir prozradil, že jediným důvodem, díky kterému dostal Michael Schumacher před mnoha lety šanci usednout do kokpitu monopostu formule 1, byly peníze. Schumi prý dokázal přinést dost na to, aby si koupil privilegium pilotovat jeden z vozů Eddieho Jordana na okruhu Spa Francorchamps.
 
Jordan rovněž uvedl, že sám preferoval Stefana Johanssona, který by údajně odvedl skvělou práci. Michael měl však dostatečné finanční krytí, které Jordanovi stálo za to, aby přehlédl zkušenost v podobě Johanssona a vsadil na tehdy neznámého muže. O tom, kdo usedne do kokpitu, prý v roce 1991 rozhodlo 150.000 dolarů.
 
"Dlouho jsem si užíval nezasloužené uznání za to, že jsem objevil Michaela. Pokud Vás zajímá pravda, tak jsem si Michaela vybral proto, že mohl zaplatit," uvedl Jordan pro People.
 
"Věděl jsem, že se stane sedminásobným Mistrem světa? Ani náhodou! Bylo to rozhodování mezi Schumacherem a Stefanem Johanssonem. Řekl jsem Stefanovi: ´Pokud za toho kluka dostanu zaplaceno, bude jezdit. Pokud ne, budeš to ty.´
 
Preferoval bych zkušeného jezdce, na kterého bych se mohl spolehnout, který by přivezl auto do cíle. Abych byl upřímný, mojí volbou by byl Stefan. Nevybral jsem si Michaela kvůli F3. Německý šampionát F3 nebyl v žádném ohledu silný.
 
Všichni ti co dnes kritizují jezdce, kteří si v týmech jako jsou Minardi a Jordan, své místo kupují, by si měli vzpomenout na legendárního sedminásobného Mistra světa. To jen dokazuje, že to že musíte za angažmá platit ještě neznamená, že nemáte talent!"