Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lekce pro sedminásobného mistra světa

Lekce pro sedminásobného mistra světa

Jak se Schumacher přece jen podepsal

Jako špunt získal Felipe Massa úplný poklad. Představte si, že se mu ochotně podepsal samotný Ayrton Senna! „Tento moment mě pak provázel celý život,“ přiznává dnes.

Z chlapce vyrostl slavný závodník. Ale vždycky, když se kolem něj tlačili žadatelé o autogram, vzpomněl si na Sennu a snažil se vyhovět. Brzy ovšem poznal, že zdaleka ne všichni jeho kolegové se chovají stejně.

Ve Ferrari se stal parťákem Michaela Schumachera. „Byl to uzavřený typ. Mimořádně nepřístupný Němec,“ vzpomíná. O fanoušky se sedminásobný mistr světa moc nestaral. 

Pro Felipeho Massu byla léta ve Ferrari vrcholem kariéry. Foto: Ferrari

Jednou Schumacher, Massa, tehdejší šéf Scuderie Jean Todt a jeho syn Nicolas obědvali v městečku nedaleko Barcelony. Jejich přítomnost se samozřejmě neutajila. Když restauraci opouštěli, postávala kolem už značná část obyvatel. Schumacher si jich nevšímal a usedl do auta.

Ti, kteří toužili po podpisu legendy, ho však nehodlali nechat ujet. Obklopili automobil, někteří dokonce ťukali na sklo. Massa zahlédl klučinu, svírajícího tužku a papír a zjevně moc toužícího po vzácném úlovku. „Ani on Michaela neobměkčil. Rozzuřilo mě to," přiznává brazilský závodník. "Strčil jsem do něj a povídám: Proboha, podepiš se alespoň tomu dítěti. Udělej to pro mě. Stáhl okénko, dal klukovi autogram a pochopitelně ještě asi deseti dalším lidem. Potom jsme se rozjeli. Vyprávěl jsem mu svoji příhodu se Sennou. Dlouho mlčel a pak zabručel: Měl jsi pravdu. Nikdy nenadělal moc řečí.

Zdroj: FORMULE.cz