Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Scuderia Toro Rosso představila monopost pro rok 2010

Scuderia Toro Rosso představila monopost pro rok 2010

STR5 je prvním vozem, který postavil italský tým kompletně sám.

Scuderia Toro Rosso byla posledním týmem, který v pondělí ve Valencii ukázal svůj monopost pro rok 2010. Vůz italského týmu je vůbec prvním strojem, který si STR konstruovala zcela samostatně z důvodu zákazu zákaznických monopostů.

"2010 je pro Scuderia Toro Rosso mezním rokem, jelikož nová pravidla požadují, abychom design a výrobu vozu zvládli sami," řekl šéf týmu Franz Tost.

"Po čtyřech letech spolupráce s Red Bull Technology je STR5 prvním vozem, který je na 100 % výsledkem našeho vlastního úsilí.

Abychom se do toho mohli pustit, bylo nutné vybudovat potřebnou infrastrukturu, což byla největší výzva, možná dokonce větší než výroba samotného vozu. Nabrali jsme 80 nových zaměstnanců a rozšířili naši továrnu, abychom jim vytvořili pracoviště.

Navíc jsme získali aerodynamický tunel v Bicesteru, který jsme koupili od Red Bullu. Bude trvat, než se tým expertů, který jsme shromáždili, naučí spolupracovat tak efektivně, jak jen to bude možné.

Dělat před nadcházející sezónou nějaké prognózy by bylo velmi zrádné, ale pokud bych musel říct, pak si myslím, že musíme mířit na umístění mezi prvními osmi v Poháru konstruktérů, musíme dát našim mladým jezdcům vše, co potřebují ke svému růstu, a také musíme optimalizovat naši infrastrukturu, abychom mohli být v roce 2010 a dále tak konkurenceschopní, jak je to jen možné."

Prvním jezdcem, který usedne za volant nového STR5, bude v první testovací den ve Valencii Sebastien Buemi. Ve středu ho vystřídá jeho týmový kolega Jaime Alguersuari.