Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Force India představila nový VJM03

Force India představila nový VJM03

Jedná se o evoluci loňského VJM02, nikoliv zcela nový vůz.

Jako devátý tým v pořadí představil dnes v britském Silverstone svůj vůz indický tým Force India. Letošní vůz nese označení VJM03.

Na novém monopostu jsou k vidění podobné znaky jako u jiných týmů. Jedná se zejména o zvýšenou přední část vozu a "žraločí ploutev". Zajímavé je také uchycení zpětných zrcátek, které jsou umístěny na bočnicích vozu.

Po loňském ročníku, ve kterém indický tým vybojoval v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie zásluhou Giancarla Fisichelly svou první pole position a zároveň se dočkal prvního pódiového umístění, si tým Force India klade v letošním ročníku za cíl tento úspěch překonat.

Nový vůz poprvé vyjede při testech v Jerezu, které začínají zítra. Hlavní designéři jsou přesvědčeni, že vůz bude konkurovat monopostům, které již byly představeny.

Šéfdesigner Mark Smith řekl, že na autech soupeřů neviděl nic, co by vyloženě zaskočilo.

"Je tu několik rozdílů, ale my jsme v podstatě spokojeni," řekl. "Na každém autě vidíte něco, co je podle vás zajímavé, ale klíčové je pochopit, jak by to fungovalo na vašem voze.

"Nekoukli jsme na fotky a pomysleli si ´zapomněli jsme na něco podstatného´, už se těšíme do Jerezu."

Jezdecká sestava týmu Force India je od konce loňského roku nezměněna. Za indický tým bude i tento rok závodit Adrian Sutil a Vitantonio Liuzzi. Testovacím jezdcem je Skot Paul di Resta.