Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Webbera má nový Red Bull vítězný potenciál

Podle Webbera má nový Red Bull vítězný potenciál

První suché jízdy RB6 se ale neobešly bez problémů.

Mark Webber je přesvědčen, že se nový Red Bull RB6 bude v nadcházející sezóně ucházet o vítězství v závodech, poté co vůz absolvoval své první jízdy na suché trati.

Australan v druhý den testů na trati v Jerezu odjel celkem 99 kol, a přestože dosáhl pouze devátého nejrychlejšího času, prozradil, že je s pokrokem týmu spokojen.

"Je to dobré - budeme vpředu," řekl Webber. "Někteří možná budou trochu rychlejší nebo trochu pomalejší, těžko říct, momentálně však cítíme, že si vedeme dobře.

Máme ale před sebou dost práce, o tom není sporu. Viděli jsme loni Brawn, který měl úžasný start, ale následný vývoj vše změnil, takže na to bereme ohled. Sezóna je dlouhá."

Webber přiznal, že by rád odjel více kol, pokud by to bývalo možné, ale ačkoli nový Red Bull absolvoval teprve svůj druhý den na trati, podařilo se dnes týmu vykonat veškerou potřebnou práci.

"Zvládli jsme dnes odjet hezkých pár kol, bylo by pěkné tam ale vměstnat ještě pár dalších, obecně jsme však úspěšně absolvovali náš program," řekl Webber.

"Byl to první suchý den a bylo spousta věcí, kterými jsme se museli zabývat, abychom lépe porozuměli některým změnám pravidel. Jsme celkem spokojeni s tím, jak se nám vedlo.

Chtěli jsme absolvovat regulérní dlouhé jízdy. Na jedné takové nás ale potkala červená vlajka a pak přišla další, kdy nás postihly vibrace kola. Trošku nás to otrávilo, ale nešlo o žádné velké problémy."