Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lotus druhým z nováčků, který odhalil vůz pro rok 2010

Lotus druhým z nováčků, který odhalil vůz pro rok 2010

Nese původní barvy legendárních vozů Lotus z minulého století.

Lotus dnes jako druhý nováčkovský tým ze startovního pole odhalil svůj monopost pro rok 2010. Vůz s označením T127 nese tradiční zbarvení legendárních lotusů z 50. a 60. let minulého století.

Jméno Lotus se po šestnácti letech vrací do dějiště velkých cen formule 1, nyní pod vedením malajského obchodníka Tonyho Fernandese.

"Nemohu slovy vyjádřit své dnešní pocity," řekl Fernandes. "Je úžasná práce vůbec získat licenci pro formuli 1, měli jsme v Hinghamu pět lidí a dnes přicházíme s tímhle vozem.

Byl jsem nadšen, když mi Clive Chapman řekl, že je to jak začátek Lotusu tehdy v minulosti. Víme, že si neseme obrovské břemeno, břemeno velikánů jako Clark, Moss, Hill nebo Mansell. Víme, že máme před sebou fantastickou cestu, jsme poctěni, že můžeme být součástí historie - v našem úsilí nepolevíme ani na sekundu a uděláme, co budeme moci, abychom dostali Lotus zpět ke slávě."

Nový monopost se poprvé projel v tomto týdnu na okruhu v Silverstone a tým se plánuje přidat ke zbytku stájí na dalších předsezónních testech v příštím týdnu na okruhu v Jerezu.

Za volant vozu v nadcházejícím roce usednou Jarno Trulli a Heikki Kovalainen. Technický šéf týmu Mike Gascoyne řekl, že Lotus má v prvé řadě v úmyslu odvádět profesionální práci.

"Chceme být v dobré formě," řekl Gascoyne Autosportu. "Musíme zlepšit rychlost vozu a výsledky z aero-tunelu, to však přijde časem.

Naším prvním cílem bylo dostat se na startovní rošt - být profesionální tým, kde vše jde podle standardů formule 1. To se nám rozhodně podaří. Tým bude vypadat výborně, krok číslo 1 je splněn."