Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsa nechává Buttonova rychlost v klidu

Alonsa nechává Buttonova rychlost v klidu

"Myslím, že někdo chtěl v sobotu ukazovat svaly."

Fernando Alonso stihl v sobotu odkroužit celkem 137 měřených kol a dosáhnout na šestý nejrychlejší čas dne, vůz největšího rivala McLarenu však spočinul až na příčce nejvyšší - to však Španěla nijak nevyvedlo z míry, podle něj Jenson Button pouze ukazoval svaly, zatímco jeho Ferrari se soustředilo na ověřování spolehlivosti.

"Myslím, že někdo chtěl v sobotu ukázat svaly, my ovšem ne," řekl Alonso v Jerezu. "Uvidíme v Barceloně, tam přivezeme poslední vylepšení vozu a uvidíme, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními. Můžeme říci, že jsme na správné cestě.

Poslední dva dny jsem na suchu mohl odjet spoustu kilometrů a jsem spokojen s výkonem a se spolehlivostí vozu. F10 dozrává výborně a není nic, s čím bychom si mohli dělat starosti. Dnes jsme pracovali na dlouhých jízdách a naše poznatky jsou velmi pozitivní.

Samozřejmě se musíme zlepšit, jelikož nejsme na maximu, ale dostáváme se tam. Kde bychom se měli zlepšit? Vždy je tu něco, ale kdybych vám to tu teď řekl, byl bych jako brankář, který mluví o svých slabých místech, aby mu všichni do takových míst stříleli!"

Alonso se vrátí za volant Ferrari ve čtvrtek 25. února na trati Circuit de Catalunya při posledních předsezónních testech formule 1. Španěl odjede s rudým vozem dva dny, následně ho vystřídá jeho týmový kolega Felipe Massa.