Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Technický ředitel Force Indie James Key opustil tým

Technický ředitel Force Indie James Key opustil tým

Jeho povinnosti převezme současný šéfdesignér Mark Smith.

Force India oznámila, že její dosavadní technický ředitel James Key opustil tým. Jeho povinnosti nyní převezme šéfdesignér Mark Smith.

Key přišel do týmu ještě za dob Jordanu v roce 1998 jako datový inženýr. Postupně se vypracoval až na post technického ředitele, kterým byl od roku 2005.

"Strávil jsem většinu své kariéry v motorsportu s tímto týmem a ačkoliv bylo rozhodnutí těžké, cítil jsem, že nastal ten pravý čas posunout se za novými příležitostmi," řekl Key.

"Po čtyřech majitelích, různých změnách a výzvách, se příprava vozu, jenž získal pole position a pódiové umístění, zdála být vrcholem všeho toho snažení. Na jedné straně jsem smutný, že opouštím tým, který znám tak dobře, ten tým, který mi umožnil realizovat spoustu mých ambic ve formuli 1, na straně druhé se ale těším na nový začátek.

Model VJM03 je nyní hotový a jezdí a první indikace jsou dobré, já přeji Force Indii jen to nejlepší do nadcházející sezony a těch dalších."

Šéf týmu, Vidžaj Mallya, ke Keyovu odchodu řekl: "Rád bych poděkoval Jamesovi za jeho oddanost a úsilí za těch dvanáct let, které v týmu strávil. Za tohle období byl u čtyř změn majitelů, ale jeho vyrovnanost a úsilí umožnila týmu stavět vozy, které byly často v kontrastu s jeho malou velikostí.

Přejeme mu jen to nejlepší v jeho budoucím snažení. Co se Force Indie týče, my nyní podstoupíme drobnou restrukturalizaci, Mark převezme zodpovědnost za celý proces designu a tůzná oddělení v rámci návrhářské kanceláře a my jsme si jistí, že jak náš vývoj, tak personál, budou pokračovat ve značném zlepšování, které jsme prokázali na konci roku 2009."