Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mosley: Ferrari je jak žárlivá ženská středního věku

Mosley: Ferrari je jak žárlivá ženská středního věku

Bývalý prezident FIA nevybíravě zaregoval na sloupek Ferrari.

Bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) ostře reagoval na sloupek Ferrari, ve kterém se italský tým opřel do nováčkovských týmů a bývalého vedení řídícího orgánu formule 1.

Ferrari v tomto týdnu opět otevřelo bývalé spory a zaútočilo na Mosleyho tvrzením, že současná situaci okolo nováčkovských týmů US F1 a Campos je dědictvím "svaté války" vedené Maxem Mosleym.

Britský novinář a komentátor James Allen byl mezi několika málo osobami pozvanými na oběd s bývalým prezidentem FIA.

Mosleymu prý celá záležitost přijde celkem humorná a nechtěl být na adresu Ferrari nějak hrubý, nicméně maranellský tým prý vystřelil první - Ferrari označil jako "ženskou středního věku, která žárlí, že se pozornosti dostává novým krásným ženám okolo ní".

Italská stáj komentovala Virgin a Lotus jako týmy, které se horko těžko "došourávají" na startovní rošt. Jak to má správně vypadat podle Mosleyho předvedlo Ferrari při Singapuru 2008, kdy nechalo odjet jeden ze svých vozů s připojenou tankovací hadicí.

Útok Ferrari byl z velké části namířen na politiku FIA zpřístupnit formuli 1 malým týmům, jejímž důsledkem bylo přivedení týmů jako US F1 a Campos, které v současnosti zažívají problémy finančního rázu. Třetí tým, Stefan GP, pak maranellský tým označil jako "srbské supy".

Mosley je potěšen novou krví ve formuli 1 a lituje potíží US F1 a Camposu, nicméně v době výběru kandidátů byly prý oba týmy řádně prověřeny najmutými finančními experty. Situaci by podle něj mohlo zdárně vyřešit spojení obou týmů.

Takové spojení by uvolnilo 13. místo na startovním roštu, ovšem aby ho mohl Stefan GP získat, je potřeba souhlasu všech týmů formule 1. Podle Allena ovšem Ferrari nehodlá Stefan GP akceptovat, minimálně dokud pro srbský tým bude pracovat Mike Coughlan, nechvalně známá postava špionážní aféry.