Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mosley: Mercedes neměl své problémy řešit veřejně

Mosley: Mercedes neměl své problémy řešit veřejně

Toto Wolff se k Rosbergovi nezachoval férově.

Nejdiskutovanějším momentem letošní Velké ceny Belgie je jednoznačně kolize mezi Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem. Redaktora Daily Mail zajímal i názor Maxe Mosleyho, bývalého prezidenta Mezinárodní automobilové federace. Ten však nedává vinu ani jednomu z jezdců a přidal se k těm, kteří viní především Mercedes. Ten by měl své problémy řešit za zavřenými dveřmi, nikoli prostřednictvím médií.

"I když mu ten incident dávali za vinu a chtěli ho potrestat, neměli to říkat novinářům," míní Mosley. „V F1 se hodně věcí řeší za zavřenými dveřmi a je zvláštní, že se to rozhodli rozebírat v médiích. Já osobně bych to udělal zcela jinak.

Stevardi kolizi vyhodnotili jako běžný závodní incident a Mosley s nimi souhlasí a je rád, že se takový typ kolizí už netrestá: "Už do toho nejsem nijak zapojen, ale podle mě tu nehodu viděl jeden velmi zkušený ředitel závodu (Charlie Whiting) a posoudili ji stevardi, kteří se rozhodli neudělit žádný trest, protože šlo o běžný závodní incident. A to je už víceméně všechno, na ničem dalším nezáleží. Byla to malá nehoda s vážnými následky. To, co jezdci řekli nebo neřekli po závodě, už není věcí FIA ale týmu."

Posledními větami Mosley pravděpodobně narážel na žádosti fanoušků Lewise Hamiltona. Když britský jezdec po závodě oznámil médiím, že se mu Rosberg v podstatě přiznal k úmyslnému zapříčinění kolize, mnozí požadovali opětovné prošetření nehody a udělení tvrdého trestu. Rosberg i Toto Wolff však úmyslné zavinění kolize popřeli.