Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Simona de Silvestro pojede celou sezónu za HVM Racing

Simona de Silvestro pojede celou sezónu za HVM Racing

Naopak Robert Doornbos zřejmě letos nepojede

Nejúspěšnější závodnice amerických juniorských sérií, Švýcarka Simona de Silvestro, podepsala smlouvu s týmem Kietha Wigginse HVM Racing. Simona de Silvestro nepřijde o podporu svého týmu z juniorské série Atlantic Championship, neboť o její vůz se budou starat společně mechanici týmu HVM Racing a týmu Team Stargate Worlds (což je bývalý tým US RaceTronics, který sloužil v ChampCar Atlantic jako juniorka stáje Pacific Coast Motorsports).
De Silvestro bude řídit vůz číslo 78, na svém voze poveze zbarvení propagující počítačovou hru Stargate Resistance, na voze se objeví i výrobci hry FireSky a Cheyenne Mountain Games a dále společnosti Bernard Richards Manufacture (BRM) a Cardinal Technology. Krom toho bude de Silvestro tváří kampaně „Do Not Text „N“ Drive“ - nepište SMSky, když řídíte.
Simona de Silvestro přes zimu třikrát testovala s HVM Racing. Na okruhu v Sebringu, během oficiálních testů na okruhu Barber Motorsports Park v Alabamě a společně s piloty juniorské série IndyLights na oválu v Homesteadu (Tam také řídila vůz IndyLights, byly to její první kilometry na oválu).
Do letošního ročníku IndyCar možná zasáhne až pět žen, což bude rekord. Více než tři ženy (Danica Patrick, Milka Duno a Sarah Fisher) zatím v IndyCar nestartovaly. Krom De Silvestro má start v Sao Paulo jisté i brazilská závodnice Ana Beatriz, a pokud Beatriz prodlouží tým Dreyer & Reinbold Racing angažmá i na další závody a Milka Duno najde místo (finanční prostředky na krytí startů alespoň v části sezóny má) mohlo by se všech pět zástupkyň něžného pohlaví sejít dokonce na startu jednoho závodu!
O poznání horší je situace Roberta Doornbose. Veterán Formule 1 přešel v průběhu sezóny k HVM Racing z týmu Newman/Haas/Lanigan Racing a potvrdil svůj start i v nastávající sezóně, ale podle všeho má Doornbos problémy s placením a Keith Wiggins mu dal týden, aby dal celou situaci do pořádku. Pak se tým bude poohlížet po jiném zkušeném pilotovi. A rozhodně má z čeho vybírat.