Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Milka Duno pojede celou sezónu za Dale Coyne Racing

Milka Duno pojede celou sezónu za Dale Coyne Racing

Vůz číslo 18 bude sponzorovat naftařská společnost CITGO

Stáj Dale Coyne Racing oznámila, že sedmatřicetiletá venezuelská závodnice Milka Duno nastoupí za tým, který loni dokázal poprvé v historii stáje zvítězit. Milka Duno nastoupí do čtvrté sezóny v IndyCar, ale poprvé odjede celou sezónu. Za sebou má starty za SAMAX Motorsports v roce 2007 a za Dreyer & Reinbold Racing v letech 2008 a 2009. Loni bylo na spadnutí angažmá u Newman/Haas/Lanigan Racing, ale problémy s finančním krytím odsoudili Duno ke startm v slabší stáji Dennise Reinbolda a Robbieho Buhla.
„Těším se na závodění za Dale Coyne Racing, Měla jsem možnost mluvit s Dalem (Coynem) a s týmem ohledně cílů pro následující sezónu a jsme souznění ve všech směrech,“ komentovala Milka Duno. „Během posledních třech sezón jsem závodila pouze v některých závodech a jsem nadšená, že budu závodit ve všech podnicích letošního ročníku. Letošní kalendář obsahuje sedm tratí, na kterých jsem již závodila a udělám, co bude v mých silách, abych se naučila ty nové tratě, jak jen rychle to bude možné. Celá sezóna bude výzvou a jsem vděčná za tuto možnost.“
„Jsme nadšení z výzvy a odměn, které leží před Milkou,“ dodal majitel stáje Dale Coyne, „viděli jsme, že na oválech je Milka konkurenceschopná, teď se budeme zaměřovat na přírodní okruhy.“
V jiných šampionátech dokázala Milka Duno na okruzích vždy zvítězit. V IndyCar to slavné zrovna nebylo a v Mid-Ohiu byla pomalejší, než piloti juniorských sérií. Paul Tracy se nechápavě ptal, proč se Milka ztrapňuje. Na nějaký pikantní komentář z jeho strany se jistě brzy můžeme těšit.
Angažmá Duno znamená, že rekord v počtu žen na startovním roštu jednoho závodu bude určitě překonán. V Indianapolis odstartují minimálně čtyři závodnice. Danica Patrick, Simona de Silvestro, Sarah Fisher a Milka Duno. Výraznou šanci bude mít Ana Beatriz, ale bude záležet na jejím výkonu v Sao Paulu. Možná by číslo 5 nemuselo být konečné. Na stránkách ESPN se objevilo, že šanci by mohla mít i další závodnice s IndyLights – Britka Pippa Mann.
Každopádně tři ženy odjedou celou sezónu, což je další rekord.