Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Takumu Sata budou sponzorovat Lotus a Cosworth

Takumu Sata budou sponzorovat Lotus a Cosworth

Slavné značky se vrací do IndyCar

Tak přece jsme se dočkali! Po testech v Alabamě to vypadalo, že partnerství Lotusu a KV Racing Technology je skoro jistým, James Rossiter jezdil v barvách nápadně připomínající zbarvení Lotusu z jeho neslavnější éry. Ale v Brazílii se už Rossiter neobjevil, i když zbarvení vozu Maria Moraese zůstalo stejné, jen se tam objevila jako sponzor Banco Panamericano.
Lotus ovšem do IndyCar vstoupí tak jako tak! U KV Racing Technology bude sponzorovat Takumu Sata, který byl prozatím bez sponzorů a na voze v klasických barvách KV Racing měl jen jméno stáje. Počínaje závodem v St. Petersburgu se Sato obleče do žlutozeleného hávu. Barvy KV Racing Technology nejspíš zůstanou na voze EJ Visa.
Lotus je ovšem jen polovinou tandemu, který se dnes spojil s KVRT. Tu druhou tvoří výrobce motorů Cosworth vlastněný z půlky Kevinem Kalkhovenem, spolumajitelem stáje KV Racing Technology. Připomeňme si, že Cosworth je dodavatelem motorů pro tým Formule 1 Lotus, za který startují Heikki Kovalainen a Jarno Trulli.
„Závodění vždy ovlivňovalo Lotus a na mnoha úrovních motosportu při mnoha příležitostech Lotus revolučně ovlivnil závodění. Jméno Lotus bude znovu a opět závodit v dvou nejvyšších formulových kategoriích, ve Formuli 1 a v IndyCar,“ říká obchodní ředitel Group Lotus Dany Bahar.
„Jsme poctěni, že můžeme být součástí návratu Lotusu a Cosworthu do IndyCar a s Takumou za volantem tradičního žlutozeleného vozu v barvách Lotusu a Cosworthu očekáváme letos pěknou závodní podívanou,“ dodal Kevin Kalkhoven.