Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jose Maria Lopez je naštvaný na tým US F1

Jose Maria Lopez je naštvaný na tým US F1

"Ještě se nestalo, aby tým angažoval jezdce a pak nestartoval."

Jose Maria Lopez zkritizoval tým US F1 poté, co se kvůli pádu jeho plánů neuskutečnil jeho sen o vstupu do formule 1.

Šestadvacetiletý Argentinec v lednu podepsal s týmem smlouvu a měl být jeho závodním jezdcem. Tým ale trápily velké finanční potíže a krátce před úvodním podnikem v Bahrajnu oznámil, že ukončuje svůj projekt.

Lopez, potažmo jeho manažer, se ještě snažil získat angažmá u Camposu (dnes už HRT), to se ale nepovedlo. A Lopez je nyní přesvědčen, že jej US F1 oklamal.

"Těžko se mi říká, že jsme to udělali špatně," řekl Lopez na konferenci, kterou uspořádal Argentinský automobilový klub. "Myslím, že jsme vložili až příliš velkou důvěru v to, co nám lidé říkali.

Jakmile jsem v únoru přijel do Charlotte, uvědomil jsem si, že všechno, co říkali, není pravda. To, co se nám stalo, bylo nemyslitelné, za šedesát let historie formule 1 se nestalo, aby tým angažoval jezdce a pak nestartoval. Oni před námi tajili některé věci."

Lopez stále věří, že se do formule 1 dostane aspoň jako testovací pilot.

"Mám v plánu jít dál, nevěšet hlavu. Každý ví, co se stalo. My půjdeme dál, ačkoliv v těchto dnech nemáme žádný vážný projekt. Samozřejmě, že už to dál nebude o tom samém.

To (testování) bude nejjednodušší, protože závodit ve formuli 1 už je letos téměř nemožné. V určité fázi se budu rozhodovat."