Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Gascoyne: "Nováčkovské týmy hrají o miliony."

Gascoyne: "Nováčkovské týmy hrají o miliony."

10. místo mezi konstruktéry znamená finanční odměny.

Mike Gascoyne, technický šéf Lotusu, zdůraznil, že nováčkovské týmy nesoutěží jen o čest, nýbrž i o sumu mnoha milionů, která náleží desátému týmu v Poháru konstruktérů.

V malajském týmu vládla po prvním závodě spokojenost, oba jeho vozy dokončily Velkou cenu Bahrajnu, což se žádnému jinému nováčkovi nepodařilo.

S dvanácti týmy na startovním roštu je však pravděpodobné, že pouze jednomu z nováčků se podaří vstoupit mezi deset nejlepších týmů v Poháru konstruktérů a získat s tím plynoucí finanční benefity dané Concordskou dohodou.

"V následujících třech závodech bude důležité jen dokončit," řekl Gascoyne. "Nyní se soustředíme na spolehlivost. Není realistické dosáhnout na body, cílem je však získat desáté místo v konstruktérech, protože jde o velké peníze.

Nové týmy body pravděpodobně nezískají, takže budou důležité pozice v cíli - jedno 11., 12. či 13. místo může mít nakonec cenu mnoha milionů."

Lotusu se brzy podařilo nabýt dobrého renomé, je považován za nejotevřenější tým v paddocku formule 1 a pozorovatelé jen žasly nad živým přísunem informací od Mika Gascoyna během závodního víkendu.

Na twitteru Gascoyne dokonce přes svůj mobil odhaloval informace ohledně plánovaných zastávek v boxech. "Dokážete si něco takového představit u Mclarenu, Ferrari a spol.?" napsal německý Auto Motor und Sport.

"Chceme být otevření a upřímní ohledně toho, co děláme. Proč taky ne?" řekl Gascoyne. "Tony Fernandes toto velmi podporuje, snažíme se všem říci, co se děje, namísto nějakého skrývání či tajnůstkářství. Chceme se v tomto směru odlišovat."