Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sepang bude Lotusu sedět lépe, věří Gascoyne

Sepang bude Lotusu sedět lépe, věří Gascoyne

Tým chce na domácím okruhu zajet výrazně lépe než v Melbourne.

Technický ředitel týmu Lotus Mike Gascoyne věří, že se jeho stáji povede v nadcházející Velké ceně Malajsie lépe, už proto, že se mu podařilo vyřešit své problémy z Melbourne a také díky odlišné charakteristice okruhu v Sepangu.

Team Lotus po předsezónních testech věřil, že bude soupeřem zaběhnutým týmům ze středu pole jako Toro Rosso nebo Force India, obrázek v Albert Parku byl však úplně jiný. Tým byl se svou výkonností v loňské pozici, ve které mohl konkurovat pouze ostatním novým stájím.

Gascoyne ale věří, že v závodě Heikki Kovalainen a Jarno Trulli naznačili lepší formu a s tím, že se týmu podařilo vyřešit některé problémy, které jej v Austrálii omezovaly, doufá v lepší výkony na domácí trati týmu.

"Austrálii jsme opouštěli se smíšenými pocity ze závodu," přiznal Gascoyne. "Heikkiho tempo v úvodních kolech pro nás bylo dobrým krokem vpřed a Jarnova závodní rychlost nás přiblížila tomu, co jsme ukázali v předsezónních testech, ale celý víkend jsme se trápili s pneumatikami a několika malými problémy, které jsme nyní v továrně měli čas vyřešit."

Hlavním faktorem neúspěchu Lotusu v Austrálii bylo prý zahřátí pneumatik. To by ale na Sepangu vzhledem k vyšším teplotám nemusel být takový problém. Profil okruhu navíc podle Gascoyna dá vyniknout silným stránkám jejich T128.

"Podmínky na Sepangu by nám měly vyhovovat více. Myslím, že teploty tratě nám pomohou ukázat něco víc ze skutečné rychlosti vozu a jelikož je profil celkem podobný Barceloně, relativně náročný na aerodynamiku a dobrý mix pomalých a rychlých zatáček, myslím, že budeme schopni dostat z vozu víc než v Melbourne."