Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault nebude kopírovat vzduchový systém McLarenu

Renault nebude kopírovat vzduchový systém McLarenu

Tým v něm nevidí příliš velkou výhodu.

Renault popřel, že by měl v plánu okopírovat vzduchový systém McLarenu, tak jak to dělají některé jiné týmy. Získaná výhoda je podle něj příliš malá na to, aby se touto záležitostí musel zabývat.

Francouzský tým zahájil sezónu poměrně slibně. Robert Kubica se v Bahrajnu kvalifikoval do nejlepší desítky, což zopakoval i dnes v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie.

Před sezónou Renault tvrdil, že letos chce k vývoji svého vozu přistupovat agresivně, jeho šéf Eric Boullier ale řekl, že nemá v úmyslu plýtvat prostředky na vývoj tohoto systému.

V rozhovoru pro Autosport Boullier řekl: "Nechceme se zdržovat kopírováním něčeho, co podle nás není nijak dramaticky rychlejší. Budeme se držet naší strategie a dělat si na svém."

Boullier se také vyjádřil ke skutečnosti, že Robert Kubica zajel nejrychlejší čas v úvodním tréninku. Podle něj je sice hezké vidět své auto na prvním místě, ale v prvním tréninku to nic neznamená.

"Jsem spíš povzbuzený než šťastný. Je lepší být první než poslední, ale být první ve volném tréninku není nic moc vzrušujícího.

Už když jsme sem jeli z Bahrajnu, věděli jsme, že naše auto by zde mělo být dobré. Nevěděli jsme a nemohli jsme říct jak moc, ale přivezli jsme sem nějaké nové aerodynamické a mechanické součástky, ale věděli jsme, že bychom měli být v lepší formě než v Bahrajnu.

Na každý závod přivezeme stejné množství nových částí z vývoje, což je docela dost ve srovnání s tím, jak to obvykle bývá."