Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paul Tracy znovu pojede Indy500 za KV Racing Technology

Paul Tracy znovu pojede Indy500 za KV Racing Technology

Tak jako loni oznámil svůj start během víkendu v Long Beach

Poslední šampion série CART (před přejmenováním na Champ Car) Paul Tracy letos stejně jako loni bude startovat v pětistovce v Indianapolis s týmem KV Racing Technology sponzorovaný pojišťovnou GEICO. Tracy v sobotu na tiskové konferenci v Long Beach, podle jeho vlastních slov na jeho nejoblíbenější trati, kde v roce 1991 debutoval s týmem Dale Coyne a v roce 1993 získal za Penske Racing své první vítězství v CART, oznámil svůj návrat alespoň pro pětistovku. Obecně se předpokládá také Tracyho start v kanadských závodech, protože bez něj by na ně dorazila polovina diváků, ale Tracy bude zřejmě muset hledat jiného sponzora. Pojišťovna GEICO na kanadský trh doposud nevstoupila.
Paul Tracy získal v závodech CART a Champ Car 31 vítězství, ale jen 8 na oválech a z toho 4 na mílovém oválu v Milwaukee. V Indianapolis se měl představit už v roce 1991, ale to nenastoupil. Následující tři pětistovky startoval s týmem Penske, ale dvakrát jej vyřadila technická porucha a jednou nehoda. Smůlu měl i v roce 1995 s týmem Newman/Haas, opět nedokončil kvůli závadě na voze. Pak závod přešel do kalendáře IRL a Tracy se do Indianapolis vrátil až v roce 2002 s týmem Barryho Greena. V závodě skončil druhý za Castronevesem, i když se pak dlouho tým soudil s IRL, že Tracy Castronevese předjel ještě před vyvěšením žluté vlajky. Následovala další sedmiletá přestávka, během které mimochodem Tracy prohlašoval, že ho v Indianapolis v životě už nikdo neuvidí. Ale možností startovat v loňském závodě nepohrdnul, kvalifikoval se jako třináctý a dojel devátý.
„Je to skvělé být zpět v Indianapolis s GEICO a KV Racing Technology,“ řekl Tracy. „Chtěl bych poděkovat Kevinu Kalkhovenovi a Jimmymu Vasserovi z KVRT a GEICO, že mi poskytli možnost vrátit se na největší závod na světě. Během své kariéry jsem vyhrál závody i mistrovství v nejvyšší motoristické kategorii, ale chybí mi vítězství v Indy. Cítím, že mám v Cihelně nedokončenou práci a s podporou GEICO a skvělým týmem, jako je KVRT cítím, že mé šance letos nejsou špatné.“
Loni KVRT měl v Indianapolis výborný vůz. Moraes vyhrál dokonce jeden z tréninků. Během závodu ale Moraes vypadl již v prvním kole po kolizi s Andrettim. Tracy měl během závodu problémy technického rázu, ale i přesto dojel devátý. Třetí pilot týmu Townsend Bell byl dokonce čtvrtý.