Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brundle: "Komisaři vytvořili velmi nebezpečný precedens."

Brundle: "Komisaři vytvořili velmi nebezpečný precedens."

Komentátor BBC zkritizoval rozhodování komisařů během poslední VC.

Bývalý pilot formule 1 a televizní komentátor BBC Martin Brundle si myslí, že závodní komisaři v Šanghaji měli zvolit nějakou formu pozávodní penalizace pro Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela, napomenutí pro oba jezdce nepovažuje za dostatečné.

"Po brutálních a občas nevysvětlitelných penalizacích v posledních několika letech se zdá, že jsme se přehoupli úplně jiným směrem," píše Brundle ve sloupku BBC.

"Vettel strčil Hamiltona do utahovacích pistolí a mechaniků, ačkoli dlouho potom, co měl Hamilton ustoupit. Oba obdrželi napomenutí, ale co to znamená? Jak dlouho napomenutí trvá a kolik jich můžete nasbírat před skutečnou penalizací?

Měli štěstí, že jsem o víkendu nebyl mezi komisaři (komisařský tým letos doplňují i bývalý piloti F1 - pozn. red.), jelikož bych byl silně pro trest odsunutí několika míst na startu příštího závodu v Barceloně, pro oba dva. Dané rozhodnutí vytvořilo velmi nebezpečný precedens.

Příliš těžkou hlavu si nedělám ze soubojů před vjezdem na boxovou uličku, kde nejsou na dráze žádní lidé či vybavení, i když to bylo dříve interpretováno jako porušení pravidel.

Nakonec bych rovněž doporučil minimálně napomenutí, pokud ne přímo penalizaci průjezdu boxem, když Button bezdůvodně zpomalil celý balík při restartu po safety caru - šlo o jasné porušení pravidel, ledaže by mohl dokázat, že safety car nepřiměřeně zpomalil při zajetí do boxů.

Nebyl bych příliš oblíbený komisař u mého bývalého týmu McLaren, ale ta práce není žádná soutěž v popularitě. Zeptejte se jakéhokoli arbitra."