Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

BMW oznámilo, že chce v roce 2012 vstoupit do DTM

BMW oznámilo, že chce v roce 2012 vstoupit do DTM

Automobilka se do německého mistrovství vrací po dvaceti letech.

BMW se v roce 2012 vrátí do Německého mistrovství cestovních vozů DTM. Bavorská automobilka dnes potvrdila, že zahajuje přípravy svého speciálu pro tento populární šampionát.

Německý výrobce automobilů na konci loňské sezóny prohlásil, že změní své priority v motorsportu, načež odešel z formule 1. A dlouho spekulovaný návrat do DTM je nyní skutečností.

"Plánovaný návrat do DTM je vzrušující výzvou pro náš tým," řekl šéf BMW Motorsportu Mario Theissen.

"Během nadcházejících měsíců budeme provádět všechny nezbytné technické přípravy, díky kterým budeme moci být konkurenceschopní hned od začátku, když v roce 2012 vstoupíme do šampionátu."

BMW závodilo v DTM od jeho začátku v roce 1984 až do roku 1992. Během tohoto období získalo tři tituly šampiona díky Volkeru Strycekovi, Ericu van de Poelemu a Robertu Ravagliovi.

V letošní sezóně se BMW účastní Mistrovství světa cestovních vozů WTCC a také závodů GT. Tam bude se svým vozem M3 GT2 pokračovat minimálně do roku 2011, co se týče WTCC, tam se teprve o dlouhodobé budoucnosti rozhodne. Leccos by ale mohl napovědět fakt, že BMW pracuje na nástupci stávajícího modelu 320si.

"Pro rok 2011 BMW vyvíjí 1.6litrový čtyřválcový turbomotor s přímým vstřikováním, který může být použit v šampionátech podle nových regulí Super2000, jako například FIA WTCC," uvádí se v prohlášení BMW.

"Pro nadcházející roky se vyvíjí nový závodní vůz jako nástupce současného 320si. Jak bude vypadat účast BMW ve WTCC po sezóně 2010, o tom se rozhodne během roku."

Návratem BMW by se měla změnit situace v DTM, kde v těchto letech mezi sebou bojují Audi a Mercedes. Jejich rozbroje už ale několikrát přerostly v incidenty, které nebyly příliš sportovního ražení.