Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Adam Carroll míří do IndyCar k Andretti Autosport

Adam Carroll míří do IndyCar k Andretti Autosport

Představí se v druhé polovině letošní sezóny

Michael Andretti si roli sólového vlastníka týmu zjevně užívá. Do příštích dvou závodů nasadí pět vozů (přidává vůz pro Johna Andrettiho). Krom toho nasazuje dva vozy do juniorské série US F2000 a dva vozy do Indy Lights. V IndyCar dá příležitost dalšímu jezdci, i když kromě jména zatím moc zveřejněno nebylo.
V druhé polovině sezóny nastoupí v omezeném počtu závodů Brit (nebo spíš Severní Ir) Adam Carroll. Sedmadvacetiletý Carroll získal titul v A1GP s týmem Irska, startoval také v GP2, kde získal několik vítězství. Ve Formuli 1 se svezl s vozem BAR-Honda, ale protože se zdálo, že Button a Barrichello mají svá místa jistá, rozvázal s Hondou spolupráci.
„Je to velký talent a někdo, v koho věříme, že bude mít s námi s Andretti Autosport světlou budoucnost,“ řekl Michael Andretti. „Bylo důležité dát mu možnost ještě letos a začít budovat základy pro příští roky. Těším se, až uvidím, co letos předvede.“
Tři z Andrettiho pilotů mají jistou celou sezónu, jak to bude s Ryanem Hunter-Reayem uvidíme zhruba za měsíc. Pokud Hunter-Reay nenajde dostatek sponzorských peněz na další starty, je pravděpodobné, že v některých závodech převezme Carroll jeho vůz, jinak zřejmě „zdědí“ monopost Johna Andrettiho. Vzhledem k vazbám jak Carrolla tak Andrettiho stáje na Hondu se jeví start v Torontu (tam by měl jet i Hunter-Reay), Edmontonu a Mid-Ohiu téměř jistý. Právě u těchto závodů je Honda titulárním sponzorem.