Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Baltimore blízko dohodě o pořádání závodu ICS v roce 2011

Baltimore blízko dohodě o pořádání závodu ICS v roce 2011

Série míří do aglomerace okolo Washingtonu D. C.

Závody v ulicích měst. Jak se zdá, tak to je nejbližší budoucnost IZOD IndyCar Series. Loni se kalendář rozrostl o bývalé závody Champ Car v Long Beach a Torontu, letos o závod v brazilském Sao Paulu a tento trend, zdá se, bude pokračovat.
O proniknutí do kalendáře se od zániku Champ Car snaží dostat tradiční letištní okruh v Clevelandu, pokud do června letošního roku bude mít pro závod sponzora, tak má Mike Lanigan dohodu, že jím promotovaný závod v Houstonu najde místo v kalendáři v říjnu 2011. Uvažuje se o závodě ve státě Massachusetts ve městečku Foxborough kolem stadionu fotbalového týmu New England Patriots v roce 2012, ale nejblíže do kalendáře má město Baltimore ve státě Maryland.
Podnikatelé z Baltimoru založili organizaci Baltimore Racing Development a začali na organizaci závodu pracovat od loňského léta a jak se zdá, tak ta největší potencionální překážka byla překonána teď, 5. května.
Městská rozpočtová rada totiž jednohlasně schválila osmi milionovou dotaci v podobě státních a federálních peněz na přípravu komunikací potencionálního 2,4 míle dlouhého okruhu. Součástí pětiletého kontraktu s promotérem (Baltimore Racing Development) je klauzule, že promotér musí každoročně poslat minimálně 100 000 dolarů místním neziskovým organizacím. Promotér nyní finalizuje dohodu s Indy Racing League.
„Jsme velmi potěšeni, že se to vyvinulo tak, že rozpočtová rada jednohlasně hlasovala, to je klíčové v přivedení Indy Racing League do Baltimoru v roce 2011,“ říká obchodní ředitel Indy Racing League Terry Angstadt. „V příštích několika týdnech budeme pracovat s promotérem na dokončení dohody o pořádání závodu a tou dobou také zveřejníme více informací o budoucnosti závodu."
Baltimore se Indy Racing League skvěle hodí, umožní nám to přítomnost ve středoatlantickém regionu. Baltimore Raing Development a také město Baltimore byli velmi entusiastičtí během tohoto procesu a jsme sebevědomí, že to bude událost první třídy, kde se předvedou hvězdy a vozy IZOD IndyCar Series.“
Promotér odhaduje přísun do městské pokladny 11 milionů na daních a na 250 milionů dolarů za prodeje vstupenek, příjmy hotelů a restaurací během pětiletého kontraktu. Trať je naplánovaná poblíž starého městského přístavu, kolem stadionu baseballového týmu Baltimore Orioles a nedaleko stadionu fotbalového týmu Baltimore Ravens.
Zatím promotér, město ani IRL nenapsali žádné datum potencionálního závodu, ale když loni v létě začali baltimorští jednat s IRL, chtěli startovat o víkendu spojeném se svátkem práce (přelom srpna a září). Pozdní léto či brzký podzim jsou stále nejpravděpodobnější, už jen proto, že by Baltimore mohl nahradit nepříliš sledovaný závod v Kentucky.