Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ana Beatriz bude startovat v Indy500 za Dreyer & Reinbold

Ana Beatriz bude startovat v Indy500 za Dreyer & Reinbold

Beatriz je již pátou ženou, která nastoupí do letošní kvalifikace

Tým Dreyer & Reinbold Racing přihlásil do letošní Pětistovky čtyři vozy. Jeden pro Justina Wilsona, druhý pro Mika Conwaye. Ve třetím voze byl potvrzen zkušený matador Tomas Scheckter a v tomto týdnu získala sedačku ve čtvrtém voze s číslem 25 brazilská závodnice Ana Beatriz.
Beatriz pro tým už jednou letos startovala, ve svém rodném Sao Paulu v prvním závodě sezóny, což byl zároveň její debut v IZOD IndyCar. 500 mil Indianapolis bude jejím druhým závodem v kariéře a prvním na oválu. Na oválech ale startovala v posledních dvou sezónách IndyLights a dvakrát (v Nashvillu a Iowě) si připsala vítězství.
„Jsme nadšení, že bude Ana zpátky v našem týmu,“ komentoval spolumajitel týmu Dennis Reinbold. „Udělala pro nás skvělou práci v Brazílii a je dobré, mít ji ve čtvrtém voze. Ana nám ukázala svůj talent, když pro nás závodila v březnu a těšíme se, že za nás pojede a pokusí se uskutečnit svou debut v Indianapolis 500.“
„Pokusí se uskutečnit“ je velmi výstižné slovní spojení, protože Beatriz zdaleka start v nejslavnějším závodě jistý nemá. Zatím je potvrzeno 37 pilotů, a kvalifikace pustí do závodu jen 33. Další tři vozy (3. vůz A. J. Foyt Enterprises, vůz stáje AFS Racing a vůz týmu Team 3G) jsou sice přihlášeny, ale velmi pravděpodobně se v Indianapolis nakonec neobjeví, snad možná až na Team 3G, u kterého je šance trochu vyšší.
Beatriz je pátou ženou přihlášenou do závodu, pokud by se všechny kvalifikovaly, vytvoří tak rekord. Ten zatím drží roky 2007, 2008 a 2009, ve kterých společně startovaly Milka Duno, Sarah Fisher a Danica Patrick. Do závodu IndyCar odstartovaly nejvíce čtyři ženy, letos v Sao Paulu právě Beatriz, Duno, Patrick a Simona de Silvestro.
„Jsem velmi nadšená, že jsem zpátky v IndyCar s Dreyer & Reinbold Racing, a že budu závodit v největším formulovém závodě na světě, v Indianapolis 500,“ komentuje sama Beatriz, „Bude to pro mě splněný sen debutovat v Indianapolis 500 v době oslav sta let od první pětistovky a doufám, že budu mít dobrý květen. Snad mi mé zkušenosti z Indy Lights na Indianapolis Motor Speedway pomohou.“