Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Texasu za Conwaye zaskočí Tomas Scheckter

V Texasu za Conwaye zaskočí Tomas Scheckter

Scheckter od svého vstupu do IndyCar nikdy v Texasu nechyběl.

Pro závod v Texasu sehnali Robbie Buhl a Dennis Reinbold, majitelé týmu Dreyer & Reinbold Racing, za Mika Conwaye, který utrpěl v neděli v předposledním kole závodu v Indianapolis po nehodě s Hunter-Reayem zlomeninu obratle a nohy, adekvátní náhradu. Do vozu #24 usedne trojnásobný majitel pole position (2002, 2003, 2005) a vítěz (2005) závodu na texaském oválu Tomas Scheckter.
Scheckter závodil i minulý víkend v Indianapolis ve třetím voze týmu Dreyer & Reinbold sponzorovaném jeho osobním sponzorem výrobcem energetických nápojů Mona Vie. Scheckter nejspíš zůstane ve stejném voze, který tým jen vybaví logy sponzorů a číslem 24. Záskok je zatím potvrzený pouze pro Texas, po něm je vše otevřené. Reinbold a Buhl si zjevně nechávají otevřená zadní vrátka, neboť Scheckter není jediné zajímavé jméno, které nemá kde jezdit. Volný je i Graham Rahal a s největší pravděpodobností počínaje příštím závodem v Iowě také Ryan Hunter-Reay.
Dalším důvodem, proč Reinbold a Buhl Schecktera potvrdili pouze pro jeden závod, může být to, že tým má nějakou dohodu s jeho osobním sponzorem Mona Vie o startech v několika dalších závodech sezóny ve třetím voze týmu. Stejně jako loni, když Scheckter nejdříve jel v Indianapolis ve druhém voze od Dale Coyna a po zbytek sezóny nastoupil na všech oválech a v kanadských závodech v Torontu a Edmontonu střídavě ve třetím (#23) a ve čtvrtém (#43) voze, podle toho, jestli třetí vůz řídil někdo jiný (Milka Duno nebo Roger Yasukawa) nebo ne. Nicméně pokud by taková dohoda existovala, tak by velmi pravděpodobně zahrnovala také Texas, neboť to je Scheckterova nejúspěšnější trať.
„Přáli bychom si, aby s námi mohl být tento víkend Mike, ale jsme rádi, že je alespoň v pořádku a přejeme mu rychlé uzdravení,“ říká spolumajitel týmu Dennis Reinbold. „Pro nás Tomas je nejlogičtější náhrada, protože letos pro nás odjel skvělý závod v Indianapolis, má spoustu zkušeností s ovály a máme pro něj připravenou sedačku.“