Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault si stanovil nový cíl, porazit Mercedes

Renault si stanovil nový cíl, porazit Mercedes

Tým si s letošním R30 nevede špatně a do Kanady veze nové díly.

Šéf týmu Renault, Eric Boullier, se nechal slyšet, že je nadšený z toho, jaký progres a jaké výsledky francouzská stáj v dosavadním průběhu letošní sezóny zaznamenala. Na základě toho stanovil týmu nový cíl, porazit Mercedes.

Letošní model R30 se zatím ukazuje jako velice dobrý, minimálně v rukou Roberta Kubici, který s ním už dokázal dvakrát dojet ke stupňům vítězů.

Do Turecka tým přivezl novou verzi předního křídla a v kvalifikaci se mu podařilo porazit oba vozy Ferrari. Také do Kanady veze tým další nové díly a slibuje si od nich, že by mohl v několika příštích závodech v Poháru konstruktérů přeskočit Mercedes.

"S nadšením se těším na další kroky vpřed," řekl Boullier v rozhovoru pro Autosport. "Pro Kanadu nějaké kroky máme, ale musíme pamatovat na to, že co se úrovně přítlaku týče, tenhle okruh je jiný.

Nicméně, pro Valencii a na Silverstone zachováme tempo vývoje. V kvalifikaci nyní dokážeme být rychlejší než Mercedes a to je naším cílem."

Renault je po aktuálně po Velké ceně Turecka na pátém místě v Poháru konstruktérů, přičemž Robert Kubica je mezi jezdci šestý.