Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Iowě u D & R Racing za Conwaye zaskočí Graham Rahal

V Iowě u D & R Racing za Conwaye zaskočí Graham Rahal

Kdo pojede u Dreyer & Reinbold v dalších závodech je zatím záhada

Když před závodem v Texasu potvrdil tým Dreyer & Reinbold Racing jako náhradu za zraněného Mika Conwaye Tomase Schecktera, ale jen pro jeden závod, předpokládali jsme, že to je proto, že k dispozici jsou „větší ryby“, především pravděpodobně Ryan Hunter-Reay a Graham Rahal. Jelikož se jedná o zaplacený vůz, to jest, jestli ho tým nasadí, není vázáno na Conwayovi osobní sponzory, mohli majitelé týmu Dennis Reinbold a Robbie Buhl skutečně vzít to nejlepší na trhu. Pro Texas to bezesporu Scheckter byl, s Dreyer & Reinbold Racing závodil předchozí víkend v Indianapolis, tým pro něj měl sedačku a on to v Texasu umí – vyhrál tam a několikrát stál na pole position.
Teď se ale situace mění. V Iowě bude vůz číslo 24 řídit Graham Rahal, bude to již třetí tým, za který letos nastoupí do závodu. V St. Pete, Alabamě a Long Beach jel za stáj Sarah Fisher, v Indianapolis za tým svého otce Bobbyho a moderátora Davida Lettermana. V devadesátých letech byl pro svou schopnost na poslední chvíli usednout jako náhradník do vozu oceňován Brazilec Roberto Moreno, který si v šampionátu CART vysloužil přezdívku „supersub“ (super náhradník). V roce 1997 závodil v šesti závodech za Newman/Haas Racing jako náhrada za Christiana Fittipaldiho, dva závody jel místo Patricka Carpentiera u Bettenhausen Racing, sezónu začal ve voze Payton/Coyne Racing, ale vydržel v něm jen jeden závod.
Rahal už této mety dosáhl, ale není prvním. V roce 2007 v poslední sezóně Champ Car totiž Mexičan Mario Domínguez stihl vystřídat dokonce čtyři týmy, Forsythe Racing, PKV Racing, Minardi Team USA a Pacific Coast Motorsports. Rahal jej ovšem může „vyrovnat“, protože u Conwaye se předpokládá, že se do konce sezóny do kokpitu vrátí. Navíc je Rahal potvrzen pouze pro závod v Iowě, ale je velmi pravděpodobné, že u Dreyer & Reinbold Racing, po boku svého bývalého stájového kolegy Justina Wilsona, vydrží, než se Conway uzdraví.