Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ryan Hunter-Reay pojede ve Watkins Glen

Ryan Hunter-Reay pojede ve Watkins Glen

Andretti Autosport nasadí pět vozů

Mluvčí týmu Andretti Autosport potvrdil, že Ryan Hunter-Reay, který počínaje závodem v Texasu vyčerpal sponzorský příspěvek od výrobce oblečení a titulárního sponzora IndyCar Series společnosti IZOD, pojede ještě minimálně příští závod IndyCar Series ve Watkins Glen. Hunter-Reay vyhrál závod v Glen v roce 2008, což bylo poslední vítězství jednak pro tým Bobbyho Rahala a Davida Lettermana a také pro americké barvy, než se Hunter-Reayovi podařilo letos zvítězit v Long Beach.
Podle listu Indianapolis Star, který se zprávou přišel, zatím nebyly zveřejněny žádné podrobnosti ohledně toho, kdo bude Hunter-Reaye a vůz číslo 37 na přírodním okruhu ve státě New York sponzorovat. Počínaje Sao Paulem a konče Texasem jezdil Hunter-Reay pod hlavičkou IZOD, v Iowě se IZOD přesunul z bočnice vozu na kryt motoru coby přidružený sponzor, ačkoliv Hunter-Reay i mechanici měli kombinézy v nepozměněných barvách. Vůz místo červenočerné kombinace dostal zelenočernou barvu a loga společnosti Ethanol, vyrábějící z iowské kukuřice ekologická paliva. Ethanol byl sponzorem Hunter-Reaye u Rahal Letterman Racing a jejich spolupráce skončila především proto, že série přešla z amerického Ethanolu na etanol vyráběný v Brazílii společností Apex Brazil.
Letos potřetí se kvartet Andretti Autosport rozroste na kvintet. V Kansasu a Indianapolis měl pátý vůz k dispozici veterán John Andretti. Minimálně ve Watkins Glen, Torontu a Mid-Ohiu dostane pátý vůz nováček Adam Carroll pocházející ze Severního Irska. Nepřevezme vůz číslo 43, který řídil Andretti, protože toto číslo je vyhrazeno pro legendu NASCAR Richarda Pettyho, s jehož týmem ve spolupráci nasazoval Andretti Autosport vůz pro Johna, nýbrž dostane číslo 27, používané předtím v IndyCar Andretti Autosport například pro vozy Hideki Mutoha či Daria Franchittiho. Vůz sice ještě tým nepředstavil, ale vzhledem k tomu, že primárním sponzorem bude společnost Boost Mobile, lze předpokládat, že půjde o černooranžovou kombinaci, kterou jsme loni byli zvyklí vídat na voze Danici Patrick.