Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paul Tracy potvrzen u Dreyer & Reinbold Racing

Paul Tracy potvrzen u Dreyer & Reinbold Racing

Ale Graham Rahal nakonec nejspíš nepojede

Kanadský veterán Paul Tracy byl oficiálně potvrzen jako náhrada za zraněného Mika Conwaye pro příští závod IndyCar ve Watkins Glen. Nicméně Tracy nedostane modrožlutý vůz, který tradičně řídil Conway, ale vůz bude bíločervený nápadně připomínající Tracyho loňský vůz KV Racing Technology z Toronta a Edmontonu. Sponzorem se pro závod ve Watkins Glen stane pořadatel příštího závodu, Honda Indy Toronto, kde by měl být Tracy hlavním magnetem na diváky. Na křídla umístí svůj nápis výrobce závodních kol Motegi Racing.
V Kanadě se Tracy vrátí k týmu KV Racing Technology, se kterým absolvoval většinu závodů v IRL IndyCar. Dostane „nový“ modrý vůz na boku sponzorovaný neziskovou organizací Make-A-Wish Foundation, která se snaží z vybraných prostředků plnit přání vážně nemocných dětí. Na kryt motoru dostane logo baseballového týmu Toronto Blue Jays a Ontario Honda Dealers, jeden z hlavních sponzorů loňských Tracyho startů v Kanadě, dostane místo na křídlech. Dlužno dodat, že i loni startoval Tracy v Kanadě s podporou neziskové organizace. Konkrétně Wounded Warriors.ca přispívající na kanadské válečné veterány. Po závodech byl vydražen Tracyho závodní overal a získané prostředky získala tato nadace. Je pravděpodobné, že něčeho podobného se dočkáme i letos.

Tracy je majitelem 31 vítězství v amerických formulových sériích (26 v CART a 5 v Champ Car) a je na děleném sedmém místě v historických tabulkách. Což ho rozhodně netěší, protože se o sedmé místo dělí se svým největším rivalem z posledních let Sébastienem Bourdaisem. Krom toho Tracy získal 75 pole position, 102 umístění v první pětce, 144 v první desítce, startoval ve 270 závodech a získal jeden mistrovský titul.

Barevné schéma Tracyho vozu pro závod ve Watkins Glen 

„Cítím se skvěle,“ komentuje svůj první start pro Dreyer & Reinbold Racing Paul Tracy, „Očividně je to skvělé získat start v dalším závodě, zvlášť v Glen a zlepšit svou výkonnost před kanadskými závody. Navíc je skvělé mít podporu Honda Indy Toronto a Motegi Racing pro tento závod. Těším se na práci s Robbie Buhlem (spolumajitel týmu) a s Dreyer & Reinbold Racing. Znám Robieho z doby, kdy jsme spolu před lety závodili v šampionátu Indy Lights (Tracy je šampion z roku 1990, Buhl vyhrál ročník 1992, ročník mezi nimi mimochodem vyhrál další majitel týmu v IndyCar – Eric Bachelart z Conquest Racing). Jsem zvědavý na spojení s dalším týmem, se kterým jsem dosud nezávodil a těším se na dobrý víkend.“
Tým nevydal prohlášení, co bude s Grahamem Rahalem, který měl naději, že by mohl dostat ve Watkins Glen třetí vůz, ale neoficiálně nakonec Buhl tuto možnost vyloučil. Nicméně vzhledem k tomu, že pro kanadské podniky je Tracy vázán u KV Racing Technology, zdá se být Rahal nejpravděpodobnější náhradou. Pokud by se Tracymu ale u Dreyer & Reinbold Racing v Glen zadařilo, byl by nejžhavějším kandidátem na nahrazení Conwaye v Mid-Ohiu, kde se mu vždy nesmírně dařilo. Když závod dokončil, tak až na loňské sedmé místo vždy v první pětce (jedno vítězství, čtyři druhá místa, jedno čtvrté, jedno páté). Loňský závod v Lexingtonu v Ohiu byl také posledním, kdy se Tracy představil v závodě IndyCar, protože do letošní pětistovky v Indianapolis se nakonec v dramatickém závěru kvalifikace nekvalifikoval.

„Jsme velmi rádi, že za nás Paul pojde tenhle víkend. Je to skvělý jezdec a velká osobnost a jsme nadšeni, že jsme zajistili, že pojede ve Watkins Glen. Minulý rok jsme tam byli extrémně silní a s Paulovými jezdeckými zkušenostmi a s Justinem v týmu cítíme, že máme tento víkend velmi silný balík. Samozřejmě bychom si přáli, aby zde mohl být s námi Mike, a přejeme si, aby se brzo uzdravil. Paul je ve výborné kondici a nemůžeme být šťastnější, že ho máme a volantem,“ dodal Robbie Buhl.

Tracyho vůz KV Racing pro kanadské závody