Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica je připraven zavázat se Renaultu

Kubica je připraven zavázat se Renaultu

Rozhodovat zřejmě bude finanční zabezpečení týmu.

Robert Kubica je připraven se dlouhodobě zavázat týmu Renault, pakliže prokáže své finanční zabepečení a technické kapacity pro boj o mistrovský titul.

Polský pilot je v otevřených rozhovorech o prodloužení svého kontraktu u francouzského týmu, podle zdrojů však Kubica požaduje záruky, že stáj bude pro následující roky finančně zabezpečna.

Kubica si je dobře vědom, že Renault musel výběr druhého pilota řešit ruku v ruce se sponzorskými záležitostmi - volba Vitalije Petrova měla týmu přinést komerční benefity.

Na spadnutí je nicméně podpis smlouvy o titulárním sponzorovi - insideři z týmu potvrdili, že má jít o společnost MasterCard - což by finanční situaci týmu výrazně posilnilo.

Podle Autosportu je Renault dokonce natolik optimistický, že se hodlá ucházet o angažmá Kimiho Räikkönena, pokud projeví zájem o návrat do formule 1.

Kubica sdělil, že se svou budoucností momentálně příliš nezabývá - určitě zůstane příští sezónu a v závislosti na finanční situaci se rozhodne, zda se týmu zaváže na delší dobu.

Šéf týmu Renault Eric Boullier potvrdil, že hlavním úkolem týmu je přesvědčit polského pilota o finančním zabezpečení týmu, s kterým bude moci útočit na mistrovský titul.

"Rozhodně ho chceme a je pouze na nás, abychom ukázali, že máme ambice a že máme prostředky pro to být ambiciózní," řekl Boullier. "Pokud to dokážeme, jsem si jistý, že zůstane. Pokud nechce zůstat, potom odejde, je to snadné."

Boullier dodal, že spekulace spojující Kubicu s Mercedesem (jenž byly během závodního víkendu ve Valencii vyloučeny) ho z míry nevyvedly.

"Robert je jedním z vysoce hodnocených pilotů a protože mu na konci roku končí smlouva, stal se mnohem atraktivnějším," řekl. "To je běžné."