Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jackie Stewart tvrdí, že by měl Schumacher odejít

Jackie Stewart tvrdí, že by měl Schumacher odejít

"Bylo by lepší, kdyby se Michael nevrátil."

Sir Jackie Stewart se nechal slyšet, že sedminásobný mistr světa Michael Schumacher by se měl po letošní poslední velké ceně sezóny vrátit zpátky do závodnického důchodu.

Schumacher má s Mercedesem smlouvu do roku 2012, ale letos neprožívá zrovna úspěšnou sezónu. Jeho týmový kolega a zároveň mladší krajan Nico Rosberg jej téměř vždy porazil v kvalifikacích i závodech.

Situace se nezlepšila ani na Silverstonu, kde Schumacher zajel v kvalifikaci o osm desetin pomalejší čas než Rosberg. V závodě se pak mladý Němec podíval již potřetí v sezóně na pódium, když dojel třetí, zatímco Schumacher byl v cíli devátý.

"Bylo by lepší, kdyby se Michael nevrátil. Proč to udělal? Dosáhl už všeho a mohl jen ztratit," řekl Stewart pro Cologne Express. "Podle mě šel do důchodu příliš brzy, měl s Ferrari zůstat další dva roky a nemám tušení, proč to neudělal."

Jackie Stewart odešel z Formule 1 na vrcholu slávy v roce 1973, když získal svůj třetí titul mistra světa. Bývalý pilot si myslí, že pro Schumachera by bylo lepší, kdyby na konci sezóny odešel, než aby si jej dále dobírala média.

"Je v obtížné situaci a musí žít s kritikou. První otázka by měa být: 'Pojede další rok?' Věřím, že po sezóně skončí."