Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Popraskané monokoky opraví jejich výrobce

Popraskané monokoky opraví jejich výrobce

Tým ISR kvůli nim nemohl na Hungaroringu startovat.

V sídle týmu ISR Racing v Čestlicích u Prahy pomalu doznívá zklamání z předchozího pokračování Světové serie Renaultu na Hungaroringu. To skončilo pro českou stáj už v pátek, kdy techničtí komisaři prohlásili oba její monoposty za nezpůsobilé pro závod a vyloučili tím ISR Racing z celého víkendového klání.

„Důvodem diskvalifikace, který nám byl oficiálně sdělen, byly praskliny na podlaze monokoku. Je to zcela běžná věc, která vzniká normálním závodním provozem. Nikdy s tím nebyly žádné problémy, až teď. Nicméně rozhodnutí technických komisařů musíme akceptovat. Je to pro nás velké poučení,“ říká šéf týmu Igor Salaquarda.

Oba monokoky jsou už v těchto dnech na repasi u svého výrobce, italské firmy Dallara. Poškození tohoto druhu totiž nesmějí týmy opravovat vlastními silami. „Pro nás to není zase takový zádrhel, protože jsme s podobnou údržbou stejně během letní dvouměsíční přestávky počítali,“ dodává Igor Salaquarda.

Ačkoliv seriál World Series by Renault má nyní prázdniny (na programu nejsou ani žádné testovací seance), piloti ISR Racingu Filip Salaquarda a Esteban Guerrieri nezahálejí. Vydali se upevnit si svoji kondici do specializovaného střediska pro fyzickou přípravu automobilových závodníků v italském Viareggiu. Salaquarda se navíc v následujících týdnech s největší pravděpodobností obrazně řečeno vrátí na začátek své kariéry – měl by absolvovat několik startů v sedačce motokáry!