Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher chce v kvalifikaci útočit na první pětku

Schumacher chce v kvalifikaci útočit na první pětku

"Vypadáme dobře na jedno kolo i v dlouhých jízdách."

Michael Schumacher je po pátečních trénincích optimistický a věří, že je z jeho pohledu reálné kvalifikovat se mezi nejlepší pětkou a v závodě případně zaútočit i výše.

V ranním mokrém tréninku skončil sedminásobný mistr světa až na dně výsledkové listiny, odpoledne na suché trati však stanovil šestý nejrychlejší čas. Věří, že Mercedes může v kvalifikaci pomýšlet na nejlepší pětku.

"Dnešní jízdy byly trochu promíchané kvůli povětrnostním podmínkám, ale přinutili jsme vůz pracovat a nakonec to byl to slušný den," řekl Schumacher.

"Jeden z mých výjezdů mimo trať způsobil nějaké poškození podlahy, což vedlo k následnému druhému vyjetí, a rozhodli jsme se odpoledne ukončit poměrně brzy.

Vypadáme dobře na jedno kolo i v dlouhých jízdách, což potvrzuje náznaky z minulého víkendu na Silverstone. Pokud zítra půjde vše tak, jak by mělo, měli bychom dosáhnout na páté či šesté místo, což je krok vpřed, a možná dosáhneme i výše v samotném závodě.

Samozřejmě uděláme vše, abychom dosáhli na dobrý výsledek pro fanoušky při našem domácím závodě."

Schumacher dokončil v tréninku hned za svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem, který i přes slibný výsledek nebyl spokojen s vyvážením svého vozu.

"Ráno, v mokrých podmínkách, byl vůz velmi dobrý a i naše rychlost vypadala dobře," řekl Rosberg. "Obtížnější bylo přinutit pracovat přechodné pneumatiky, nicméně neodjeli jsme příliš kol a jsem si jistý, že i toto by bylo v pořádku.

Odpoledne na suché trati jsem byl méně spokojen obecně s vyvážením vozu. Bylo to obtížné, měli jsme velmi málo času, abychom naplnili náš obvyklý program, takže jsme se museli soustředit na dlouhé stinty bez velkých změn v nastavení.

Musíme pečlivě prozkoumat data a podívat se, co lze bez velkého rizika změnit, protože s vyvážením stále nejsem úplně spokojen."