Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mario Romancini končí u Conquest Racing

Mario Romancini končí u Conquest Racing

Nahradit by jej mohl Ital Francesco Dracone.

Brazilský nováček Mario Romancini po jedenácti závodech končí u týmu Conquest Racing. Důvody jsou ryze finanční. Romanciniho sponzorské peníze na víc jak jedenáct závodů nestačily. Už před závodem v Edmontonu upozornil Romancini na Twitteru, že to nejspíš bude jeho poslední závod a okamžitě po něm tuto zprávu na stejné sociální síti také potvrdil.
Romancini z jedenácti závodů dokončil šest, byť rozhodně za ne všechna odstoupení mohl, například v obou kanadských závodech vypadl vinou někoho jiného. V Torontu jej zezadu nabral Mario Moraes, v Edmontonu se stal obětí nehody Taglianiho a Kanaana. Neovladatelný Taglianiho monopost jej přimáčkl na zeď. Nejlepšími Romanciniho výsledky jsou dvě třináctá místa, ze St. Petersburgu a Indianapolis. V Indianapolis se kvalifikoval z nováčků nejvýše a závod dokončil na nejlepším místě, přesto nováčkem roku byla zvolena Simona de Silvestro.
V pořadí IndyCar Series je Romancini na 20. místě. Z jezdců, kteří nastoupili do všech závodů, jsou na tom hůře akorát Takuma Sato a Milka Duno. Ale se 149 body ztrácí jen 21 bodů na Alexe Lloyda, který je na 17. místě coby nejlepší letošní nováček.
Romancini závodí v Americe druhý rok. Loni se představil v Indy Lights s týmem Rahal Letterman Racing/Andersen Racing, vyhrál dva závody a skončil na celkovém pátém místě v šampionátu. Předtím neúspěšně zkoušel štěstí ve Světové sérii Renault.
Tým Erica Bachelarta zatím nezveřejnil, jestli a případně kdo Romanciniho ve voze s číslem 34 nahradí. Ale tento týden se konají v Mid-Ohiu testy a s týmem Conquest Racing se zřejmě představí italský závodník Francesco Dracone.
Dracone se narodil v září 1983 v Turíně. Závodit začal v italské formuli 3. Od roku 2006 do loňské sezóny startoval v šampionátu Euroseries 3000, který se od letoška jmenuje Auto GP.
Dracone může být prvním Italem na startovním roštu americké formulové série od roku 2006. Tehdy startoval v Indianapolis v IndyCar Max Papis s týmem Eddieho Cheevera. Do stejného závodu se pokusil s týmem Rubicon Race Team kvalifikovat i o dva roky později, ale neúspěšně.