Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Graham Rahal má sponzora pro domácí závod v Ohiu

Graham Rahal má sponzora pro domácí závod v Ohiu

Bude jím společnost National Tire and Battery.

Graham Rahal má konečně jistotu, že bude startovat v příštím závodě IZOD IndyCar Series, kterým je podnik na přírodním okruhu Mid-Ohio Sports Car Course u města Lexington ve státě Ohio. Pro Rahala je to s Indianapolis 500 vrchol sezóny, neboť je rodákem z Ohia a žije v nedalekém městě Columbus. Rahalovi byli místními fanoušky milovaní, i když rodinu v závodech CART zastupoval Grahamův otec Bobby.
Od konce loňské sezóny byl Rahal bez sedačky, když jeho dosavadní sponzor McDonald´s se z IndyCar stáhl a upřednostnil sponzoring olympijských her ve Vancouveru. Sezónu odstartoval ve voze Sarah Fisher Racing na místo Sarah Fisher sponzorovaný obchodním řetězcem Dollar General. V Indianapolis se představil s týmem otce Bobbyho a moderátora Davida Lettermana sponzorovaný dietním programem Quick Trim. V Iowě zaskočil za zraněného Conwaye u Dreyer & Reinbold Racing podporovaný Conwayovými sponzory. Ale v Torontu se vrátil k Newman/Haas Racing, kam odešel společně s Quick Trim, když Rahal Letterman Racing nemohl kvůli termínové kolizi s ALMS nasadit vůz do IndyCar. U Newman/Haas ovšem neměl zajištěné starty do všech závodů, nebyly prostředky na pokrytí závodů v Edmontonu, Mid-Ohiu a Kentucky. Edmonton Rahal vynechal, to bylo ale velmi nepravděpodobné v případě domácího závodu.
Rahal bude propagovat značku National Tire and Battery, což je řetězec autoservisů patřící konsorciu Service Central. Jiná z poboček této společnosti, sponzoruje druhý vůz Sarah Fisher Racing, který řídí Jay Howard. A i ten se má představit v Ohiu, což bude jeho letos jediný závod v IndyCar mimo ovály.
„Jsme nadšení, že můžeme v Mid-Ohiu přidat druhý vůz," řekl Bob Crostarosa, ředitel společnosti TBC Retail Group přes marketing a reklamu. „Prezentování značky NTB na dráze a naše spojení s prověřeným závodníkem na klíčovém trhu podpoří naše regionální marketingové snahy a přidá další hodnotu našemu sportovnímu programu. Těšíme se, až uvidíme vozy NTB a Service Central závodit v Mid-Ohiu.“
„Měli jsme dobrý výsledek v našem prvním společném závodě v tomto roce,“ připomíná Rahal páté místo z Toronta. „A očekáváme, že vezmeme vůz National Tire and Battery v Mid-Ohiu na špičku! Moje rodina má na této dráze dlouhou historii a já se těším, že vylezu na stupně vítězů, kde můj otec stál během své kariéry tolikrát.“