Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Conquest Racing nasadí v Ohiu a Sonomě italského nováčka

Conquest Racing nasadí v Ohiu a Sonomě italského nováčka

Francesco Dracone nastoupí do zbývajících ne-oválových závodů

Další nové jméno se objeví na startovním roštu tento víkend během závodu u města Lexington ve státě Ohio. Na dráze Mid-Ohio Sports Car Course, která patřila k tradičním podnikům šampionátu CART se poprvé v IndyCar představí Ital Francesco Dracone, který doposud závodil v italských šampionátech a Euroserii F3000 (dnes známá pod názvem Auto GP). Dracone převezme vůz od začátku roku pilotovaný Brazilcem Romancinim, kterému došly finanční prostředky.
Draconeho start v Ohiu a následně v kalifornské Sonomě na trati Infineon Raceway zaplatí společnosti La Pasta, jeden z hlavních italských výrobců těstovin a letecká společnost Halkin Jet specializující se na business lety s letouny Cessna Citation, která expanduje a zařazuje do své nabídky transatlantické obchodní lety, proto ji prezentace za oceánem přijde vhod.
Dracone v minulém týdnu absolvoval v Ohiu nováčkovský test pod dohledem Ala Unsera Jr. a technického ředitele IRL Kevina Blanche.
„Jsem velmi nadšený, že tento víkend si odbudu svůj debut v IZOD IndyCar Series s Conquest Racing,“ říká Dracone. „Ochutnal jsem poprvé Indy car minulý týden během testů a byla to skvělá zkušenost. Chci využít těchto dvou závodů s Conquest Racing jako přípravu na možnou příští celou sezónu.“
„Měli jsme s týmem dobré testy a opravdu jsem si užil práce s každým členem týmu. Těším se na tento víkend, až se dostanu zpátky do vozu a budu pokračovat v získávání nových zkušeností.“
Po závodu v Sonomě zbývají ještě čtyři oválové podniky, Kentucky, Chicagoland Speedway, japonské Motegi a závěr sezóny ve floridském Homestead-Miami. Aby tým měl nárok na příspěvek od vedení série, že startoval v celé sezóně, musí nasadit vůz č. 34 ještě minimálně do jednoho podniku. Přímo se nabízí japonský podnik v Motegi, kde by mohli mít šanci na start bývalí piloti IndyCar a to buď Japonec Kosuke Matsuura nebo Američan s japonskými kořeny Roger Yasukawa. Matsuura loni v Japonsku s Conquest Racing startoval.