Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

IndyCar musí posunout závod v New Hampshire

IndyCar musí posunout závod v New Hampshire

Důvodem je změna kalendáře NASCAR

IZOD IndyCar Series zbývalo do návratu na New Hampshire Motor Speedway ještě jedenáct a půl měsíce a IndyCar už musí měnit nedávno oznámené datum závodu. Z původního 31. července se závod posouvá o dva týdny na 14. srpna. Místo toho, aby se jelo týden před dalším novým závodem v ulicích Baltimoru, se pojede týden po něm.
Hybatelem je NASCAR, který v New Hampshire pořádá dva závody hlavní série Sprint Cup. První závod totiž byl přesunut z konce června na 17. července, jen dva týdny před původně plánovaný závod IndyCar. Proto se promotér dohodl s vedením Indy Racing League o přesunu závodu IndyCar na polovinu srpna, tedy doprostřed mezi první a druhý (25. září) závod NASCAR Sprint Cup.
Indy Racing League ani příliš neprotestovala. Závod NASCAR, na kterém má největší zájem, a to sice Brickyard 400 na Indianapolis Motor Speedway, se totiž přesunul právě na 31. července a tak by si přímo konkuroval se závodem IndyCar v Nové Anglii. I když jestli nakonec IRL nechá tento víkend volný, se dozvíme teprve někdy koncem měsíce, až bude kalendář IndyCar zveřejněn.
„Kvůli změně data našich závodů NASCAR, musíme posunout tuto velmi očekávanou událost z původně ohlášeného 31. července na 14. srpna,“ říká prezident okruhu Jerry Gappens. „Vzhledem k této změně budou mít fanoušci v Nové Anglii, Kanadě a po celém státě tři po sobě jdoucí měsíce, ve kterých bude některá z hlavních závodních událostí. To bude znamenat zvýšení ekonomických benefitů, které trať vytváří a zvýšení turismu v našem skvělém státě.“
„Musíme zároveň ocenit Randyho Bernarda a všechny představitele IndyCar Series, že s námi na této změně pracovali. Bude to pro něj znamenat nějaké další cestovní a logistické problémy, ale ukazuje to, jak jsou odhodláni přivést formulové závodění zpět do Nové Anglie.“