Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Paul Tracy si ještě letos zazávodí

Paul Tracy si ještě letos zazávodí

Kanadský veterán pojede dva závody za Dreyer & Reinbold.

Naposledy loni v Milwaukee závodil Paul Tracy na oválu. Letos se totiž nekvalifikoval do pětistovky v Indianapolis a na jiném oválu nestartoval. Teď dostane možnost hned ve dvou závodech u týmu Dreyer & Reinbold Racing, za který startoval již v červenci ve Watkins Glen. Tracy stejně jako v Glen nahradí ve voze číslo 24 zraněného Conwaye. Ten měl být podle prvních odhadů připravený již v Sonomě nebo v Chicagu, ale rekonvalescenci do konce září nestihne dokončit. Takže pokud jej letos uvidíme, tak akorát v posledním závodě sezóny na Homestead-Miami Speedway.
Paul Tracy se jedním z pěti náhradníků. Kromě Tracyho v Conwayově voze jel Tomas Scheckter (Texas, Toronto a Edmonton), Graham Rahal (Iowa), JR Hildebrand (Mid-Ohio a Sonoma) a minulý víkend v Chicagu Ana Beatriz.
Paul Tracy v jednačtyřiceti letech pojede poprvé v životě na Kentucky Speedway. V japonském Motegi se představil už pětkrát v letech 1998-2002, když Twin Ring Motegi byl součástí kalendáře šampionátu CART. Nejlepším Tracyho umístěním na japonském oválu zůstává páté místo z roku 1998. Následující rok byl 11. V roce 2002 šestý a poslední dva závody nedokončil.

Tracyho sponzorem bude výrobce závodnich kol Motegi Racing Wheels, což byl předtím ve Watkins Glen vedlejší sponzor Tracyho vozu.

„Je skvělé být zpět u Dreyer & Reinbold Racing. Těším se, že budu mít možnost odjet s týmem pár oválů. Už je to docela dlouho, co jsem nezávodil na oválu, ale jsem na tuto výzvu připraven a navíc mám s Japonskem nějaké zkušenosti. Moc děkuji Robbiemu a Dennisovi, že mě opět přivítali v jejich týmu. Motegi Racing Wheels také zaslouží velký dík za jejich podporu. Těším se, že budu opět pracovat s Justinem (Wilsonem). Chci poděkovat svým osobním sponzorům, že mě nadále podporují. Motegi Racing Wheels, CEC Wheels, Oakley, Kicker Car Audio a Monster Energy,“ komentoval kanadský veterán.
Ve startovním roštu zůstává jedno neobsazené místo a to sice u Conquest Racing. Startovní rošt bude ale oproti Chicagu chudší. Neuvidíme Hamiltona, Rahala, Howarda a pokud mu nedá Conquest Racing znovu šanci, tak ani Schecktera. Naopak z nepravidelně startujících se můžeme těšit na Sarah Fisher a Eda Carpentera, nicméně ani oni nebudou startovat v Motegi. Graham Rahal vynechá závod v Kentucky, ale naopak v japonském Motegi jej uvidíme.