Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Graham Rahal nakonec pojede i v Kentucky

Graham Rahal nakonec pojede i v Kentucky

Šanci mu opět dá Sarah Fisher, která nasadí dva vozy.

Dobrá zpráva dnes přišla z Ameriky pro všechny fanoušky Grahama Rahala. Mladý Američan nakonec nebude chybět v Kentucky. O tento závod nestál jeho sponzor Quick Trim, a Rahal měl o závod na 1,5 mílovém oválu přijít. Se záchranou ovšem přišla letos už podruhé Sarah Fisher. Po té, co nejdříve na začátku sezóny Rahalovi přepustila své místo v kokpitu, tentokrát pro Rahala nasadí druhý vůz, který ve vybraných závodech pilotoval Jay Howard.
Howardovo angažmá skončilo, jak bylo plánováno, závodem v Chicagu a tým má tedy druhý vůz k dispozici. Sarah Fisher ale motivuje ještě jeden významný faktor, než jen to, že Graham Rahal pro ten závod nemá místo. Sama totiž v Chicagu připustila, že tým s největší pravděpodobností bude muset prodat část technického vybavení a příští rok opět pokračovat jen s jedním vozem. Výsledky především vozu Jaye Howarda byly letos vyloženě tristní. V Indianapolis se Howard (byť ne vlastní chybou) nekvalifikoval. Všechny ostatní závody nedokončil. Za angažováním Grahama Rahala můžeme vidět snahu ukázat se sponzorům. Předvést že s dobrým jezdcem to jde.
Bude nesmírně zajímavé sledovat, jak si Rahal povede ve voze, ve kterém se Howard trápil. Jedná se totiž o monopost značného stáří, navíc tým se doposud soustředil spíše okolo Sarah Fisher.
Zatím není jasné, kdo Rahalův vůz bude sponzorovat, ale přímo se nabízí dosavadní sponzor Jaye Howarda, tedy společnost Service Central. Ta totiž prostřednictvím značky National Tire and Battery letos v Ohiu sponzorovala u Newman/Haas Racing právě Rahala, když jeho domácí závod sponzorský příspěvek od Quick Trim také nepokrýval.
V takovém případě Rahal spíš než o nějaké body pojede o to, aby Service Central udržel coby sponzora Sarah Fisher Racing. Což, vzhledem k tomu, že měl tento víkend stejně volno, je to nejmenší, co pro Sarah Fisher, která mu přepustila svůj vůz na dva závody na začátku sezóny, může Rahal udělat.
„Bylo pro nás snadné se sejít a dát tohle dohromady,“ říká Rahal pro USA Today. „Když to zmínila, věděl jsem, že se můžeme dohodnout, aby to vyšlo. Čeká nás těžká bitva, ale to je v pořádku. Určitě se těším, že budu zase v autě.“