Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Organizátoři Velké ceny USA odhalili plán trati v Austinu

Organizátoři Velké ceny USA odhalili plán trati v Austinu

Monoposty Formule 1 se na ni budou prohánět od roku 2012.

Organizační tým stojící za novým dějištěm Velké ceny USA v texaském Austinu odhalil plán okruhu, který bude od roku 2012 hostit závody Formule 1.

Okruh, za kterým stojí dvorní architekt okruhů Formule 1 Hermann Tilke, bude měřit celkem 3,4 míle (5,5 km) a představí 20 zatáček i četná převýšení. Organizátoři slibují "kombinaci moderních rysů s detaily připomínající tradiční závody z 60.let minulého století".

"Myslím, že v moderní éře formulového závodění je plán tohoto okruhu i reliéf velmi speciální," řekl šéf amerického projektu Tavo Hellmund.

"Bude obsahovat mnoho elementů 'klasických' okruhů spojených s přínosem bezpečnostních standardů FIA pro závodníky i diváky. Přidejte komfort, který diváci očekávají, jako je vzácná příležitost sledovat několik zatáček naráz, a máte ideální okruh světové třídy."

Hellmund je přesvědčen, že se okruh stane oblíbeným mezi samotnými piloty.

"Pro závodníky máme všechny potřebné ingredience," pokračoval. "Máte před sebou rychlé zatáčky, které vyžadují odevzdanost od pilotů, a technické pasáže, které prověří inženýry z hlediska nastavení.

Máme tu spoustu převýšení tak, aby nešlo pouze o scénickou záležitost, ale také o výzvu. Kromě toho je tu skvostný výhled na centrum Austinu."

Austin si zabezpečil desetiletý kontrakt na pořádání Velké ceny USA počínaje rokem 2012. Ve Spojených státech se budou monoposty Formule 1 prohánět po pětileté pauze od opuštění Staré cihelny v Indianapolis.

Plán okruhu si můžete prohlédnout zde a zde.