Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Roger Yasukawa pojede v Motegi za Conquest Racing

Roger Yasukawa pojede v Motegi za Conquest Racing

Spotter Takumy Sata se posadí do vozu přesně po roce.

Tým Conquest Racing opět angažuje na japonský závod domácího jezdce. Loni u týmu Erica Bachelarta dostal příležitost Kosuke Matsuura, letos to bude Roger Yasukawa. Yasukawa se v IndyCar loni představil též je n v Motegi, ale s týmem Dennise Reinbolda a Robbieho Buhla a závod dokončil na dvacátém místě.
Yasukawa po závodění v motokárách začínal v závodní škole Skipa Barbera jehož šampionáty střídal s britskými juniorskými sériemi. Po roce ve Formuli Atlantic si jej pro IndyCar vybral Aguri Suzuki. Suzuki měl v IndyCar Series tým společně s Adrianem Fernandézem. Yasukawa absolvoval v roce 2003 s týmem celou sezónu. To se mu podařilo již jen v roce 2005 u Dreyer & Reinbold Racing, jinak v IndyCar paběrkoval a pokud závodil, tak jen v Motegi či Indianapolis.
Yasukawa se narodil japonským rodičům ve Spojených státech. Kromě angličtiny ovládá plynně italštinu, protože v Itálii závodil v motokárách a samozřejmě také japonštinu, díky čemuž získal letos místo u KV Racing Technology coby spotter Takumy Sata.
„Jsem opravdu nadšený, že budu za několik týdnů na závod Indy Japan 300 zpátky ve voze. Vždycky jsem si užíval, když jsem mohl závodit před mojí rodinou, přáteli a fanoušky v Japonsku a chtěl bych poděkovat Conquest Racing, CWE a VIDA (sponzorům) že mi dali tuto příležitost.“
„Neřídil jsem vůz IndyCar přesně rok, ale jsem sebevědomý, že mi tým dá silné auto. S několika členy týmu vozu #36 jsem pracoval v minulosti, takže by to nemělo trvat dlouho, než se s týmem sehraji. Letos v Japonsku očekáváme rekordní návštěvu. Jsem si jistý, že to bude velmi vzrušující!“
V Japonsku se představí minimálně tři domácí piloti. Hideki Mutoh závodí pravidelně za Newman/Haas Racing a Takuma Sato za KV Racing Technology.
„Jsme velmi rádi, že se Roger připojil k našemu týmu a že máme možnost dát mu příležitost znovu závodit před jeho fanoušky a rodinou v Japonsku. Roger přinese týmu hodně zkušeností, což bude dobré pro všechny. Těšíme se, až s ním budeme pracovat,“ komentuje majitel týmu Conquest Racing Eric Bachelart.