Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Conway se letos nevrátí, v Miami pojede Ana Beatriz

Conway se letos nevrátí, v Miami pojede Ana Beatriz

Brit ale začne pomalu s testováním.

Brazilská závodnice Ana Beatriz dostane letos počtvrté šanci u týmu Dreyer & Reinbold Racing. V posledním závodě letošní sezóny na Homestead-Miami Speedway nahradí ve voze č. 24 Conwaye. Mike Conway se zranil letos při pětistovce v Indianapolis. Od té doby se v jeho voze vystřídali Tomas Scheckter, Graham Rahal, Paul Tracy, J. R. Hildebrand a právě Beatriz, která závodila v Chicagu.
Právě zkušený Paul Tracy byl dalším horkým adeptem. Pro tým závodil v předešlých dvou závodech v Kentucky a japonském Motegi. Ale ve čtvrtek na svém Twitteru informoval, že jeho finanční prostředky byly menší, než ty, kterými disponovala Beatriz, a proto dal tým přednost brazilské závodnici. Její nominace je logická i v tom, že hlavním sponzorem miamského závodu je společnost Café de Brazil.
Mike Conway se měl původně v Miami vrátit, ale jeho zdravotní stav ještě není na tolik dobrý, aby mu to umožnil. Lékaři sice shledali, že se Conway zlepšuje a povolili mu se připravovat na příští sezónu, včetně testů ve voze, nicméně na start v Miami to ještě nebylo. Na závodní dráze ovšem příští týden při posledním závodě sezóny Conway přítomen, aby začal nasávat atmosféru závodního víkendu.
„Jsem velmi nadšená, že se na závod v Homesteadu vrátím do vozu,“ říká Ana Beatriz. „Závodila jsem zde jen jednou, když jsem v roce 2008 debutovala ve Firestone Indy Lights. Je to těžký a náročný ovál. Chci poděkovat Robbiemu (Buhlovi), Dennisovi (Reinboldovi) a Larrymu (Currymu, manažer stáje) za jejich důvěru a také našim partnerům, Roll Coater, OX a Bardahl, že umožnili, aby to vyšlo.“
„Když už jsme nebyla schopna zajistit si sedačku pro celou sezónu, chtěla jsem já, Andre Ribeiro a Augusto Cesario (manažeři) závodit ve čtyřech závodech letošní sezóny a jsem hrdá, že se nám to podařilo zajistit. Tohle je velmi důležité vzhledem k nabírání zkušeností v IZOD IndyCar Series, což by mi mělo velmi pomoci v příštím roce.“
V Miami bychom opět mohli vidět na startovním roštu pět žen, ale paddockem se nesou zprávy o finančních potížích HVM Racing a možném bankrotu stáje ještě před posledním letošním závodem, což by mohlo znemožnit start Simony de Silvestro.