Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastian Saavedra pojede na Homestead-Miami Speedway

Sebastian Saavedra pojede na Homestead-Miami Speedway

Mladého Kolumbijce angažoval tým Conquest Racing

Dvacetiletý Kolumbijec Sebastian Saavedra absolvuje tento víkend v Miami svůj druhý závod v IZOD IndyCar Series v kariéře. Saavedra debutoval letos v Indianapolis, kde startoval s týmem Bryan Herta Autosport. Byl členem týmu v letošním ročníku Firestone Indy Lights, ale po kvalifikaci v Chicagu oznámil prostřednictvím svého otce, že do závodu nenastoupí a s týmem se ve zlém rozešel. Na vině měla být údajně špatný technický stav vozu.
Loni nejlepší nováček v Indy Lights, kolem kterého chtěl Herta postavit svůj tým a postupně přejít do IndyCar, ale do hlavní soutěže ještě zasáhne. Do druhého vozu jej v Miami posadí šéf týmu Conquest Racing Eric Bachelart. Podle prozatím nepotvrzeného zdroje bude na Saavedrově vozu spolupracovat tým Dericka Walkera. To by byl nanejvíš logický krok. Walker se svými novými partnery, Gregem Backem a Steavem Sudlerem příští rok chce do IZOD IndyCar Series vstoupit. Saavedra určitě je jedním z adeptů na post jezdce.
„Jsem opravdu šťastný, že mám možnost jet za Conquest Racing v posledním závodě sezóny 2010 IZOD IndyCar Series 2. října na Homestead-Miami Speedway,“ říká Sebastian Saavedra. „Bude to těžké, protože jsem neřídil vůz IndyCar čtyři měsíce, ale těším se na tu výzvu. Naštěstí máme před závodem testovací den, takže se můžu připravit na víkend. IZOD IndyCar Series je mým hlavním cílem pro rok 2011, takže je důležité se začít připravovat už teď. Navíc budu mít mého dobrého kamaráda Bertranda Baguetta jako týmového kolegu a to znamená hodně.“
Saavedra je prvním jezdcem narozeným v poslední dekádě 20. století, který závodil v pětistovce v Indianapolis. Jeho manažerům se na závod v Miami podařilo zajistit silnou sponzorskou podporu. Na voze se objeví jména sponzorů Coldeportes, Laboratorios Sumimed, Autoniza, Smart Life, Belles of Ireland a Serigel.
„Jsme známí jako tým, který rád pracuje a dává možnost mladým jezdcům, a že se k nám Sebastian v Homesteadu přidá, to jen potvrzuje,“ dodává majitel týmu Eric Bachelart. „Možná mu je teprve dvacet let, ale jak prokázal, tak věk nemá nic společného se schopností řídit závodní vůz. Jeho výkony ukázaly, že se rychle učí a jsme opravdu nadšení, že máme možnost s ním pracovat. Myslím, že on a Bertrand, který udělal během sezóny velký pokrok, budou v Miami silná nováčkovská kombinace.“